Svenskerne forhaler datalogning trods EU-påbud

Den svenske regering er umådelig lang i spyttet, når det gælder indførelsen af EU's logningsbekendtgørelse, der trådte i kraft for mere end to år siden.

De ellers ret lovlydige svenskere nægter tilsyneladende at logge borgernes data, som de skal ifølge EU's logningsbekendtgørelse.

Afvisningen af at leve op til bekendtgørelsen er på trods af, at EU tilbage i april indledte en såkaldt overtrædelsesprocedure mod Sverige for at få folket hinsidan til at makke ret.

Bekendtgørelsen, der forklares med at være en "anti-terrorpakke", kræver blandt andet, at caféer, hoteller og restauranter logger alle de data surfende gæster efterlader sig. En øvelse, der for mange hoteller, også er en temmelig kostbar fornøjelse.

Masser af lovbrydere
Herhjemme trådte bekendtgørelsen i kraft den 15. september 2007, men mange caféer og restauranter logger alligevel ikke gæsternes data.

I svaret til EU-kommissionen meddeler den svenske regering, at Sverige planlægger at indføre trafikdataloven inden den 1. april 2010.

Nu viser det sig ifølge Computerworlds svenske søsterblad ComputerSweden, at regeringen endnu en gang udskyder det relevante lovforslag. I oversigten over lovforslag planlagt frem til den 21. januar 2010 glimrer logningsbekendtgørelsen ved sit fravær.

"Arbejdet er ikke færdigt. Ambitionen har været at fremlægge forslaget i efteråret, men det har krævet mere arbejde, end vi forestillede os," siger Martin Valfridsson, der er pressesekretær for den svenske justitsminister Beatrice Ask, til ComputerSweden.

Bekendtgørelsen skulle have været indført i Sverige som den blev det i Danmark i september 2007, men forsinkelse har afløst forsinkelse i Sverige.

Oprindelig havde den svenske regering ambition om at fremlægge lovforslaget vedrørende indførelse af logningsdirektivet allerede forrige efterår. Det blev så til "efter årsskiftet", hvilket igen blev til "før sommeren", som så igen blev til i løbet af efteråret - og nu svæver den svenske logning af allehånde data så i en uvis fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.