Artikel top billede

Foto: Mikael Reick

It-chef indrømmer jæger-oversættelse

Forsvarskommandoen oplyser, at firmaets it-chef har indrømmet, at han oversatte jæger-bogen til arabisk. Der er dog stadig uafklarede spørgsmål i sagen.

Først kunne medierne fortælle, at chefen for Forsvarskommandoens informatikafdeling, kommandør Jesper Britze, stod bag oversættelsen af jæger-bogen.

Siden orienterede forsvarsminister Søren Gade (V) sine kollegaer på Christiansborg om, at kommandøren var blevet bortvist fra sin arbejdsplads, fordi der ikke længere var tillid til ham.

Nu erkender dagens mest omtalte person så, at han har oversat bogen.

Indrømmelsen kom på et pressemøde i Forsvarskommandoen, hvor forsvarschef Tim Sloth Jørgensen kunne berette, at Jesper Britze har indrømmet at stå bag den arabiske oversættelse.

Det er dog stadig uklart, om det også var Jesper Britze, der sendte informationerne til formiddagsavisen B.T.

"Personen (Jesper Britze, red.) har alene indrømmet at have lavet oversættelsen. Vi ved endnu ikke, hvordan den er havnet hos B.T., men det vil blive undersøgt," sagde Tim Sloth Jørgensen på pressemødet.

Undersøgelse på vej

Forsvarets auditørkorps skal nu se nærmere på sagsakterne.

"Vi modtog en skrivelse fra Forsvarskommandoen her til morgen, hvor de beder os undersøge sagen nærmere med henblik på at undersøge, om der er et strafbart forhold hos den officer, der er mistænkt," sagde vicegeneralauditør Niels Christiansen.

"Nu skal vi afhøre ham og de personer, der har været i kontakt med ham om sagen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere