Artikel top billede

Søgerobotter sender nyt Folketings-site i sort

Det var tusindvis af besøg fra søgerobotter, som tvang Folketingets nye hjemmeside i knæ.

Premiere-nedbruddet på Folketingets nye hjemmeside viser sig nu at skyldes tusindvis af besøg fra robotter.

Det fortæller Liselotte Astrup, som er it-udviklingschef hos Folketinget.

"Det er søgerobotter, som går ind og crawler hele sitet. Så vi regner med, at det er begyndervanskeligheder. De holder vel op på et tidspunkt," siger Liselotte Astrup.

Hun fortæller, at Folketinget udmærket kan se, hvor de tusindvis af besøg stammer fra. Hun vil dog ikke fortælle hvorfra.

"Vi kan godt se det, men det vil vi helst ikke udtale os om, er vi blevet enige om," siger Liselotte Astrup.

Hun vil dog godt afsløre, at der er tale om robotter hjemmehørende i den internationale søgemaskinebranche.

"Det er en dårlig dag, de har valgt. Vi har rent faktisk belastningsprøvet sitet, men måske ikke ligefrem med søgerobotter," siger it-udviklingschefen.

Robotter smides ud

Planen er nu at overvåge den nye hjemmeside resten af dagen og gribe ind, hvis robotterne igen bliver for anmassende. Det er nemlig muligt at smide nogen af, så siden ikke igen går helt i knæ, fortæller hun.

"De kan vel smide nogle sessioner af og lukke af for nogle ip-adresser, så man ikke oplever, at man slet ikke kan komme ind på sitet. Det er i al fald det, vi har gjort for at få det op at køre igen," siger Liselotte Astrup.

It-udviklingschefen fortæller, at det tilsyneladende er et udbredt problem, at nye sider bestormes af søgerobotter fra internationale firmaer i søgebranchen.

"Når et site går i luften, skal alle ind og gøre et eller andet ved det," siger hun.

Folketinget har testet hjemmesiden til 500 samtidige brugere. Og det er ifølge Liselotte Astrup temmelig mange på ft.dk.

"Men det er klart, at hvis man lægger søgerobotter oveni, så kan det blive rigtig mange transaktioner," siger hun.

Hun fortæller, at de uvelkomne søgerobotter crawler hele sitet, og af ukendte grunde går tilbage til gamle data helt tilbage fra 1984.

"Det kan jeg ikke rigtigt forstå hvorfor de gør, men det er det, vi oplever," siger Liselotte Astrup.

Folketingets nye hjemmeside havde tirsdag premiere efter et par måneder i betatest samt et års forsinkelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.