Søgerobotter sender nyt Folketings-site i sort

Det var tusindvis af besøg fra søgerobotter, som tvang Folketingets nye hjemmeside i knæ.

Premiere-nedbruddet på Folketingets nye hjemmeside viser sig nu at skyldes tusindvis af besøg fra robotter.

Det fortæller Liselotte Astrup, som er it-udviklingschef hos Folketinget.

"Det er søgerobotter, som går ind og crawler hele sitet. Så vi regner med, at det er begyndervanskeligheder. De holder vel op på et tidspunkt," siger Liselotte Astrup.

Hun fortæller, at Folketinget udmærket kan se, hvor de tusindvis af besøg stammer fra. Hun vil dog ikke fortælle hvorfra.

"Vi kan godt se det, men det vil vi helst ikke udtale os om, er vi blevet enige om," siger Liselotte Astrup.

Hun vil dog godt afsløre, at der er tale om robotter hjemmehørende i den internationale søgemaskinebranche.

"Det er en dårlig dag, de har valgt. Vi har rent faktisk belastningsprøvet sitet, men måske ikke ligefrem med søgerobotter," siger it-udviklingschefen.

Robotter smides ud
Planen er nu at overvåge den nye hjemmeside resten af dagen og gribe ind, hvis robotterne igen bliver for anmassende. Det er nemlig muligt at smide nogen af, så siden ikke igen går helt i knæ, fortæller hun.

"De kan vel smide nogle sessioner af og lukke af for nogle ip-adresser, så man ikke oplever, at man slet ikke kan komme ind på sitet. Det er i al fald det, vi har gjort for at få det op at køre igen," siger Liselotte Astrup.

It-udviklingschefen fortæller, at det tilsyneladende er et udbredt problem, at nye sider bestormes af søgerobotter fra internationale firmaer i søgebranchen.

"Når et site går i luften, skal alle ind og gøre et eller andet ved det," siger hun.

Folketinget har testet hjemmesiden til 500 samtidige brugere. Og det er ifølge Liselotte Astrup temmelig mange på ft.dk.

"Men det er klart, at hvis man lægger søgerobotter oveni, så kan det blive rigtig mange transaktioner," siger hun.

Hun fortæller, at de uvelkomne søgerobotter crawler hele sitet, og af ukendte grunde går tilbage til gamle data helt tilbage fra 1984.

"Det kan jeg ikke rigtigt forstå hvorfor de gør, men det er det, vi oplever," siger Liselotte Astrup.

Folketingets nye hjemmeside havde tirsdag premiere efter et par måneder i betatest samt et års forsinkelse.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Efter 24 år valgte Niels Elbek at fratræde posten som topchef i Elbek & Vejrup: Se her hvorfor
Gennem 24 år har Niels Elbek stået i spidsen for it-selskabet Elbek & Vejrup, som han har stiftet sammen med Lars Vejrup. Selskabet har kunne fremvise tocifrede vækstrater de seneste mange år, men alligevel takker topchefen nu af - se her hvorfor.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.