Oprydning Google-chef Eric Schmidt var den første til at forlade Apples bestyrelse som følge af firmaernes tiltagende interne konkurrence. Med Arthur Levinsons afgang fra Google-bestyrelsen er det sidste personbånd mellem de to firmaer kappet.

Nu er alle bånd mellem Google og Apple kappet

Interessekonflikter får Google-bestyrelsesmedlem Arthur Levinson til at træde tilbage øjeblikkeligt. Han sad også i konkurrenten Apples bestyrelse.

Det sidste tilbageværende personbånd mellem Apple og Google blev mandag kappet, da Google-bestyrelsesmedlemmet Arthur Levinson udtrådte af Googles bestyrelse.

Han sidder også i Apples bestyrelse.

Fratrædelsen sker efter al sandsynlig som resultat af firmaernes stigende indbyrdes konkurrence, der tidligere også har kostet Google-topchef Eric Schmidt pladsen i Apples bestyrelse.

Arthur Levinson, der har siddet i Googles bestyrelse siden april 2004, fratræder med omgående virkning.

"Art har haft en nøglerolle i Googles succes de sidste fem år, hvor han har assisteret med usminket og vital vejledning i alle større udfordringer, Google har mødt. Selvom han forlader os som bestyrelsesmedlem vil han altid have en special plads i Google," udtaler topchef Eric Schmidt om afgangen i en pressemeddelelse.

Arthur Levinson selv er da heller ikke sen til at gengælde de pæne ord.

"Det har været en fantastisk oplevelse for mig at arbejde sammen med Eric, Larry, Sergey og resten af holdet hos Google. Jeg beundrer dybt, hvad de har opbygget, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Google går en fremragende fremtid i møde," siger Arthur Levinson i pressemeddelelsen.

Intern konkurrence skabte bestyrelseskaos
Interessekonflikten, der altså nu har nået sin foreløbige afslutning, startede for alvor med Googles mobil-operativsystem Android, der betød direkte konkurrence med Apples iPhone.

Både Eric Schmidt og Arthur Levinson blev imidlertid siddende i bestyrelserne for begge firmaer.

De to herrer kunne efter sigende nøjes med at forlade Apple-bestyrelseslokalet, når snakken faldt på iPhone-strategien.

Så lancerede Google imidlertid Chrome-browseren og senere planerne om et decideret Chrome OS. Et træk, der kolliderede frontalt med Apples egen kerneforretning i styresystemet Mac OS X.

Det fik de amerikanske konkurrencemyndigheder til undersøge firmaerne for potentielle interessekonflikter.

Eric Schmidt kom dog konkurrencemyndighederne i forkøbet og valgte selv at forlade Apple-bestyrelsen. En beslutning, Apple-topchef Steve Jobs efterfølgende hilste velkommen.

Tidligere har den danske bestyrelsesekspert, professor Steen Hildebrandt, også kritiseret bestyrelses-sammensætningen, der i en dansk sammenhæng ville være helt usædvanlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
IT Relation fortsætter offensiv opkøbsbølge: Overtager it-sikkerheds-selskabet Improsec
Vækst-selskabet IT Relation fortsætter sin massive opkøbsbølge, der har ført til et to-ciftret antal opkøb over de seneste år. Selskabet overtager nu sikkerhedsselskabet Improsec.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.