Antallet af identitets-tyverier stiger voldsomt

Briterne mister årligt 10 milliarder kroner på grund af identitetstyveri.

Computerworld News Service: Antallet af ofre for identitetstyveri i Storbritannien er indtil videre steget med en tredjedel i 2009 i forhold til sidste år, lyder det fra sikkerheds-organisationen CIFAS.

Identitetstyveri koster Storbritannien 1,2 milliarder pund eller næsten 10 milliarder kroner årligt, viser en undersøgelse, der er udført af Storbritanniens Fraud Prevention Service i forbindelse med National Identity Fraud Prevention Week, der bliver afholdt i denne uge.

CIFAS oplyser, at den mest almindelige form for identitetstyveri er indbrud i bankkonti, hvor cyberkriminelle tager kontrol over ofrenes konti og stjæler alle deres penge.

Mange bank-indbrud
Indbrud i bankkonti står ifølge forsikringsselskabet CPP for 40 procent af den samlede identitetstyveri i Storbritannien.

"Disse tal er bekymrende og viser, at identitetstyveri af alle slags fortsat er en alvorlig trussel," siger Michael Lynch fra CPP.

"Det er afgørende, at folk er opmærksomme og regelmæssigt kontrollerer deres kontoudskrifter for mistænkelige poster. Det faktum, at flere og flere svindlere går målrettet efter eksisterende konti, er en konsekvens af vanskeligere låneforhold. Derfor fokuserer de deres kriminelle aktiviteter mod eksisterende kontoholdere, hvor pengene allerede er til stede."

Undersøgelsen afslører også, at næsten to tredjedele af forbrugerne og en tredjedele af Storbritanniens ansatte smider dokumenter med personfølsomme oplysninger direkte i skraldespanden uden først at makulere dem.

Næsten 75 procent af Storbritanniens ansatte mener, at deres virksomhed kan gøre mere for at beskytte kundernes data, mens 36 procent tilstår, at de er usikre på, om deres virksomhed overhovedet har regler for beskyttelse af personfølsomme data.

Hvor blev posten af?
Kun en ud af fem forbrugere svarer, at de regelmæssigt kontrollerer deres kontoudskrifter for mistænkelige poster, mens under halvdelen af briterne undersøger, hvad der blev af forventet post, der aldrig blev modtaget.

"Folk må være naive, eller de fortsætter i hvert fald med at ignorere råd, der kan sørge for, at deres identitet, deres omdømme deres penge er sikre," siger Tyron Hill, som er talsmand for National Identity Fraud Prevention Week.

"Selv enkle trin som en grundig makulering af dokumenter med dit navn og din adresse på kan nedsætte din risiko."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.