Artikel top billede

Her er testernes dom over Google Wave

Google Wave er blevet kaldt e-mailens afløser, men selvom der er masser af lir i tjenesten, er betatesterne kun moderat begejstrede. Flere dødsdømmer ligefrem Google-projektet.

Da Google i foråret lancerede konceptet Google Wave var der mange der holdt vejret og gjorde store øjne.

Wave blev nemlig præsenteret som en fremtidens tjeneste for online-kommunikation.

"Vi lovede jer en overraskelse, og denne morgen vil Google overraske jer," lød det selvsikkert på Google I/O-konferencen, da selskabet løftede sløret for Wave.

Wave-konceptet går ud på at bringe medier som e-mail, instant messaging, social networking og wikier sammen i en ny form for kommunikation, såkaldte "waves."

500

Sådan ser kommunikationen ud i Wave.

Blandt de mere interessante features er, at man kan se, hvad andre skriver, mens de skriver det. Man kan også benytte drag-and-drop, så man for eksempel kan trække et billede direkte over til Google Wave, så ens kontakter kan se det enten live eller på et senere tidspunkt.

Forventningerne har selv sagt været store, for ikke nok med, at de mange brugere af Gmail og andre Google-tjenester verden over er spændte på, hvordan fremtiden i Google-land kommer til at se ud, rent teknologisk er Wave også lidt af et svendestykke. På papiret i hvert fald.

At det er de to danske brødre Jens og Lars Eilstrup Rasmussen, der har været hovedarkitekter i udviklingen af Wave, gør ikke projektet mindre interessant i et dansk perspektiv.

500

Jens (th.) og Lars har stået i spidsen for både Google Maps og Wave.

Open source-tjenesten, der er blevet til ved hjælp af den nye HTML 5-standard, har i nogen tid været tilgængelig for indviede udviklere, men den 1. oktober blev Wave gjort tilgængelig for 100.000 beta-testere på verdensplan.

Hvis du ikke er blandt dem, men gerne vil teste Wave, kan du skrive dig op her.

Allerede nu har mange af testerne gjort sig de første erfaringer med bruges af Wave og berettet om oplevelserne på diverse blogs og netmedier.

Se hvad testerne mener

IT Pro har en fire sider lang gennemgang af Wave, hvor man blandt andet hæfter sig ved, at tjenesten i første omgang godt kan virke lidt uoverskuelig, ligesom man tvivler på, at der er tale om en afløser for den traditionelle e-mail.

Til gengæld konkluderer IT Pro, at Wave kan komme til stor nytte for virksomheder.

"Det er let at se, hvordan det kan appellere til for eksempel dem, der arbejder på projekter med mange mennesker på forskellige lokaliteter."

Noget mere skeptisk er kendis-bloggeren Robert Scoble, der på scobleizer.com skriver, at tjenesten er "vildt overhypet, og efterhånden som folk begynder at bruge den, vil de indse, at den bringer det værste fra e-mail og IM sammen: uproduktivitet."

Scoble peger på, at det er totalt forvirrende at se en række mennesker skrive til en i real-time, og han råder derfor nye Wave-brugere til kun at tilføje deres nærmeste venner som kontakter.

"Jeg ved ikke, hvor jeg skal kigge hen, og at holde trit med denne real-time-støj er ikke ret meget som e-mail, der er ligesom tennis (slå til en bold ad gangen), det er mere som at forsøge at undvige tennisbolde fra et maskingevær," forklarer han.

500

Flere peger på, at Wave er et noget forvirrende bekendtskab.

Hos bloggeren Adam Turner er der ikke meget mere positve toner. Han skriver, at når han allerede har IM, e-mail og Google Docs, har han svært ved at se, hvor Google Wave helt præcist skal passe ind.

"Det er det klassiske eksempel med en løsning, der leder efter et problem. Dermed ikke sagt, at den (tjenesten, red.) er værdiløst, eller at jeg ikke kan lide den, blot at det vil tage tid for folk at komme rundt om Google Wave og finde ud af den bedste måde at bruge den på," skriver han blandt andet.

Se videoer om Google Wave

Hos den bloggende beta-tester Sean Lew har oplevelsen været "forfriskende", men samtidig tvivler han på, at alle de seje features er nok til at gøre Wave til et hit.

"Google er måske nok stor og magtfuld, men jeg er ikke overbevist om, at selskabet er stærkt nok til ændre den traditionelle e-mail."

På siden Zmogo skriver bloggeren, at selv om Wave måske ikke er så imponerende i øjeblikket, blandt andet på grund af det begrænsede antal brugere, så kan Google Wave godt blive det næste store hit.

Også bloggeren Louis Gray peger på, at potentialet bestemt er til stede, selv om man lige skal vende sig til den nye måde at kommunikere på.

"Wave er en ekstremt interessant platform, og jeg vil vædde på, at efter den første bølge af nysgerrighed, vil den normal form for samtaler og informations-udveksling tage over, så denne første 'spids' er måske snarere undtagelsen end reglen," skriver han.

Se den oprindelige præsentation af Wave:

Sådan starter du en Wave:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?