Artikel top billede

Her er testernes dom over Google Wave

Google Wave er blevet kaldt e-mailens afløser, men selvom der er masser af lir i tjenesten, er betatesterne kun moderat begejstrede. Flere dødsdømmer ligefrem Google-projektet.

Da Google i foråret lancerede konceptet Google Wave var der mange der holdt vejret og gjorde store øjne.

Wave blev nemlig præsenteret som en fremtidens tjeneste for online-kommunikation.

"Vi lovede jer en overraskelse, og denne morgen vil Google overraske jer," lød det selvsikkert på Google I/O-konferencen, da selskabet løftede sløret for Wave.

Wave-konceptet går ud på at bringe medier som e-mail, instant messaging, social networking og wikier sammen i en ny form for kommunikation, såkaldte "waves."

500

Sådan ser kommunikationen ud i Wave.

Blandt de mere interessante features er, at man kan se, hvad andre skriver, mens de skriver det. Man kan også benytte drag-and-drop, så man for eksempel kan trække et billede direkte over til Google Wave, så ens kontakter kan se det enten live eller på et senere tidspunkt.

Forventningerne har selv sagt været store, for ikke nok med, at de mange brugere af Gmail og andre Google-tjenester verden over er spændte på, hvordan fremtiden i Google-land kommer til at se ud, rent teknologisk er Wave også lidt af et svendestykke. På papiret i hvert fald.

At det er de to danske brødre Jens og Lars Eilstrup Rasmussen, der har været hovedarkitekter i udviklingen af Wave, gør ikke projektet mindre interessant i et dansk perspektiv.

500

Jens (th.) og Lars har stået i spidsen for både Google Maps og Wave.

Open source-tjenesten, der er blevet til ved hjælp af den nye HTML 5-standard, har i nogen tid været tilgængelig for indviede udviklere, men den 1. oktober blev Wave gjort tilgængelig for 100.000 beta-testere på verdensplan.

Hvis du ikke er blandt dem, men gerne vil teste Wave, kan du skrive dig op her.

Allerede nu har mange af testerne gjort sig de første erfaringer med bruges af Wave og berettet om oplevelserne på diverse blogs og netmedier.

Se hvad testerne mener

IT Pro har en fire sider lang gennemgang af Wave, hvor man blandt andet hæfter sig ved, at tjenesten i første omgang godt kan virke lidt uoverskuelig, ligesom man tvivler på, at der er tale om en afløser for den traditionelle e-mail.

Til gengæld konkluderer IT Pro, at Wave kan komme til stor nytte for virksomheder.

"Det er let at se, hvordan det kan appellere til for eksempel dem, der arbejder på projekter med mange mennesker på forskellige lokaliteter."

Noget mere skeptisk er kendis-bloggeren Robert Scoble, der på scobleizer.com skriver, at tjenesten er "vildt overhypet, og efterhånden som folk begynder at bruge den, vil de indse, at den bringer det værste fra e-mail og IM sammen: uproduktivitet."

Scoble peger på, at det er totalt forvirrende at se en række mennesker skrive til en i real-time, og han råder derfor nye Wave-brugere til kun at tilføje deres nærmeste venner som kontakter.

"Jeg ved ikke, hvor jeg skal kigge hen, og at holde trit med denne real-time-støj er ikke ret meget som e-mail, der er ligesom tennis (slå til en bold ad gangen), det er mere som at forsøge at undvige tennisbolde fra et maskingevær," forklarer han.

500

Flere peger på, at Wave er et noget forvirrende bekendtskab.

Hos bloggeren Adam Turner er der ikke meget mere positve toner. Han skriver, at når han allerede har IM, e-mail og Google Docs, har han svært ved at se, hvor Google Wave helt præcist skal passe ind.

"Det er det klassiske eksempel med en løsning, der leder efter et problem. Dermed ikke sagt, at den (tjenesten, red.) er værdiløst, eller at jeg ikke kan lide den, blot at det vil tage tid for folk at komme rundt om Google Wave og finde ud af den bedste måde at bruge den på," skriver han blandt andet.

Se videoer om Google Wave

Hos den bloggende beta-tester Sean Lew har oplevelsen været "forfriskende", men samtidig tvivler han på, at alle de seje features er nok til at gøre Wave til et hit.

"Google er måske nok stor og magtfuld, men jeg er ikke overbevist om, at selskabet er stærkt nok til ændre den traditionelle e-mail."

På siden Zmogo skriver bloggeren, at selv om Wave måske ikke er så imponerende i øjeblikket, blandt andet på grund af det begrænsede antal brugere, så kan Google Wave godt blive det næste store hit.

Også bloggeren Louis Gray peger på, at potentialet bestemt er til stede, selv om man lige skal vende sig til den nye måde at kommunikere på.

"Wave er en ekstremt interessant platform, og jeg vil vædde på, at efter den første bølge af nysgerrighed, vil den normal form for samtaler og informations-udveksling tage over, så denne første 'spids' er måske snarere undtagelsen end reglen," skriver han.

Se den oprindelige præsentation af Wave:

Sådan starter du en Wave:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere