Illustration: Ahmad Hamoudah / iStockphoto

Danske Telecom under konkursbehandling

Danske Telecom er taget under konkursbehandling efter fire år i træk med store millionunderskud. ELRO har allerede købt aktiverne ud af konkursboet.

Danske Telecom A/S, der har kørt med dundrende underskud de sidste år, er i Sø - og Handelsretten taget under konkursbehandling.

Advokat Ole Borch fra Bech-Bruun er udpeget som kurator.

Begæringen blev modtaget i slutningen af sidste måned, og retten har den 12. i denne måned taget selskabet under konkursbehandling.

Allerede nu har kurator indgået aftale med selskabet ELRO, der overtager aktiverne, de 10.000 kunder og medarbejderne i Danske Telecom.

Blodrøde tal
Danske Telecom, der også er kendt under navnet Clearwire, udruller trådløst bredbånd baseret på WiMAX. Selskabet har siden 2004 kæmpet med blodrøde tal.

Henholdsvis 38, 37, 50, 33 og 23 millioner kroner. Sådan lyder de konkrete underskudstal fra 2004 og frem til 2008 i selskabet.

Omsætningen har ligget på lidt over 40 millioner kroner de sidste par år.

Mens det samlede underskud siden 2004 beløber sig til 181 millioner kroner.

Faktisk tabte selskabet 4.500 kroner per kunde i 2006.

Dengang sagde den administrerende direktør Peter Jerry Sørensen i Danske Telecom:

"Det er aldrig tilfredsstillende at tabe penge. Men i telebranchen er det sådan, at det er dyrt at opbygge en infrastruktur, som der endnu ikke er kunder på."

Konklusionen hos ledelsen var dog, at resultatet i 2006 var "mindre tilfredsstillende".

Til gengæld stod der i regnskabet sidste år, at underskuddet på 38 millioner kroner var "tilfredsstillende".

Men nu er selskabet altså under konkursbehandling.

Danske Telecom A/S har ifølge 2008-regnskabet 47 ansatte.

Skyline overtager aktiviteter
Som nævnt bliver det ELRO, som står bag udrulningen af SkyLines trådløse bredbånd og telefoni i Danmark, der overtager aktiverne i Danske Telecom.

"Vi har købt aktiverne ud af konkursboet i sidste uge, hvor vi blandt andre gav et bud til kurator," siger administrerende direktør Henry Lei Jacobsen fra SkyLine.

I handlen indgår også 10.000 kunder og en erhvervsdel, oplyser direktøren.

Men kan I få en god forretning ud af det, når Danske Telecom har haft underskud siden 2004?

"Ja, det tror jeg, vi kan. Vi har ikke overtaget den gæld, som er oppearbejdet i selskabet," siger han.

Henry Lei Jacobsen oplyser, at de medarbejdere, der var ansat ved overtagelsen i sidste uge, følger med over i ELRO.

Prisen for aktiverne oplyses ikke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
[]Interview:[/b] Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.