Artikel top billede

Carl Icahn trækker stikket til Yahoo

Den kontroversielle rigmand Carl Icahn siger farvel til den Yahoo-bestyrelse, som han ellers kæmpede en indædt kamp for at sidde i.

Den omstridteog kontroversielle rigmand og opkøbsstrateg Carl Icahn, der sidste år kørte kanonerne i stilling til et kup mod Yahoo-bestyrelsen, har med øjeblikkelig virkning trukket sig fra sin plads i samme bestyrelse.

Carl Icahn begrunder i et brev til Yahoo-bestyrelsen sin beslutning med, at han ikke længere ser det nødvendigt at have en aktivist som ham selv hængende ved bestyrelsesbordet.

Derudover fortæller han i brevet, at han er travlt optaget af og fokuseret på andre virksomheder, så Yahoo må klare sig selv.

Det skriver Times Online.

Kæmpede hårdt for bestyrelsesplads

Carl Icahn kæmpede ellers sidste sommer en benhård og kynisk kamp for at overtage Yahoo i kølvandet på Microsofts mange forgæves overtagelsesforsøg.

I en regulær studehandel fik Carl Icahn dog i sidste ende en plads i Yahoo-bestyrelsen, som dermed fik lukket munden på multimilliardæren Icahn.

Den 73-årige forretningsmand var dog ikke længe om at lægge sig ud med resten af bestyrelsen, da han en måned før sin egen indtrædelse foreslog Yahoo-slipsene at sælge hele butikken for en kvart billion kroner - 243 milliarder kroner. Yahoo-bestyrelsen afviste dengang vredt Carl Icahns forslag.

Siden har Yahoo og Microsoft indgået en 10 års aftale om slå pjalterne sammen på søgemarkedet, der blandt andet forpligter Yahoo til at benytte Microsoft-søgemaskinen Bing til brugernes forespørgsler.

Carl Icahn leder imidlertidig videre efter virksomheder, som han kan sætte kløerne i.

Den stenrige forretningsmand har nemlig skabt sin anseelige formue på omkring 70 milliarder kroner på at have indædt fokus på at gå på indkøb i skrantende børsnoterede virksomheder og fede dem op med henblik på salg.

Læs Computerworlds portræt af Carl Icahn: Ridderen af den rå profit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere