Carl Icahn trækker stikket til Yahoo

Den kontroversielle rigmand Carl Icahn siger farvel til den Yahoo-bestyrelse, som han ellers kæmpede en indædt kamp for at sidde i.

Den omstridteog kontroversielle rigmand og opkøbsstrateg Carl Icahn, der sidste år kørte kanonerne i stilling til et kup mod Yahoo-bestyrelsen, har med øjeblikkelig virkning trukket sig fra sin plads i samme bestyrelse.

Carl Icahn begrunder i et brev til Yahoo-bestyrelsen sin beslutning med, at han ikke længere ser det nødvendigt at have en aktivist som ham selv hængende ved bestyrelsesbordet.

Derudover fortæller han i brevet, at han er travlt optaget af og fokuseret på andre virksomheder, så Yahoo må klare sig selv.

Det skriver Times Online.

Kæmpede hårdt for bestyrelsesplads
Carl Icahn kæmpede ellers sidste sommer en benhård og kynisk kamp for at overtage Yahoo i kølvandet på Microsofts mange forgæves overtagelsesforsøg.

I en regulær studehandel fik Carl Icahn dog i sidste ende en plads i Yahoo-bestyrelsen, som dermed fik lukket munden på multimilliardæren Icahn.

Den 73-årige forretningsmand var dog ikke længe om at lægge sig ud med resten af bestyrelsen, da han en måned før sin egen indtrædelse foreslog Yahoo-slipsene at sælge hele butikken for en kvart billion kroner - 243 milliarder kroner. Yahoo-bestyrelsen afviste dengang vredt Carl Icahns forslag.

Siden har Yahoo og Microsoft indgået en 10 års aftale om slå pjalterne sammen på søgemarkedet, der blandt andet forpligter Yahoo til at benytte Microsoft-søgemaskinen Bing til brugernes forespørgsler.

Carl Icahn leder imidlertidig videre efter virksomheder, som han kan sætte kløerne i.

Den stenrige forretningsmand har nemlig skabt sin anseelige formue på omkring 70 milliarder kroner på at have indædt fokus på at gå på indkøb i skrantende børsnoterede virksomheder og fede dem op med henblik på salg.

Læs Computerworlds portræt af Carl Icahn: Ridderen af den rå profit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.