Illustration: Lene Sekjær

HP styrer i markedet for licensstyring

HP fylder suverænt mest i markedet for software til licensstyring, viser IDC-undersøgelse.

Det kan godt være, at Microsoft er verdens største softwarevirksomhed - og det er den.

Men når det gælder markedet for licensstyring af it-produkter, slår verdens største it-virksomhed, Hewlett-Packard (HP), sin med-amerikanske konkurrent med flere længder.

HP ligger suverænt i spidsen med en global markedsandel på 21,4 procent.

Microsoft på andenpladsen har en markedsandel på 15,6 procent, efterfulgt af BMC og IBM med hver 12,5 procent.

Analysehuset IDC har kigget det globale licensstyringsmarked grundigt efter i sømmene, og undersøgelsen ser på markedet i perioden 2005 til 2012.

Licensstyringsmarkedets udgør en samlet værdi af 1,3 milliarder dollars.

Halvdelen af markedet ligger på det amerikanske kontinent, mens EMEA-landene (Europa, Mellemøsten og Afrika) står for 30 procent. Størrelsen af det asiatiske marked for licensstyring er således cirka 20 procent.

Unix og Windows
IDC forventer en vækst på cirka 7,5 procent frem til 2012.

Væksten vil ifølge IDC især ligge inden for Windows 32 og 64-teknologi og inden for Unix.

IDC forventer, at de store forhandlere kan drage fordel af aggressiv markedsføring samt kryds- og mersalg inden for deres eksisterende kundegrupper.

IDC anbefaler at fokusere på de kunder, som forhandlerne allerede har. Ikke mindst fordi det i disse finanskrisetider er nødvendigt at spare på omkostningerne og gå efter projekter med den bedste ROI (return on investment).

Computerworld sætter i den kommende måned fokus på licenser og licensstyring.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.