Artikel top billede

Ny strid i DKUUG. Keld Simonsen, næstformand i DKUUG, er ekskluderet af bestyrelsen forud for generalforsamling. Foto: Hans Schou

Tidligere formand giver kuk i DKUUG-bestyrelse

Ny krig i unix-foreningen DKUUG truer med at splitte bestyrelsen op til generalforsamling.

En af de mest betydningsfulde foreninger i det danske open source-miljø, DKUUG (Danish UNIX systems User Group) er igen ramt af interne stridigheder, der truer med at ende i en sprængt bestyrelse og en formand, som smækker med døren.

Striden handler om eksklusionen af bestyrelsesmedlem Keld Simonsen, der med mange års erfaring i bagagen er et lukrativt kort for foreningen.

Imidlertid halter samarbejdet i bestyrelsen ifølge siddende formand Svenne Krap så meget, at bestyrelsen på forventet efterbevilling har ekskluderet næstformand Keld Simonsen på grund af samarbejdsproblemer forud for generalforsamlingen 5. november.

Det fortæller Svenne Krap, som er formand for DKUUG.

"Indtil nu har jeg ikke personligt haft større samarbejdsproblemer med Keld Simonsen, men der er bare mange, som ikke kan samarbejde med ham," siger Svenne Krap.

Bange for at jeg bliver valgt

Spørger man Keld Simonsen, som har udsendt en pressemeddelelse om eksklusionen, handler det om at forhindre ham i at stille op som formand for foreningen.

"Jeg tror, den egentlige årsag er, at de er bange for, at jeg skal blive valgt af generalforsamlingen, hvis de ikke ekskluderer mig," siger Keld Simonsen, der har været næstformand i DKUUG de sidste tre år.

Ifølge Keld Simonsen ønsker en del af bestyrelsen at holde ham væk fra formandsposten, fordi de vil have kontrol over kassen med i øjeblikket 10 millioner kroner.

Men det afviser en siddende formand, Svenne Krap.

"Det handler ikke om formandsposten. Det handler om samarbejdsproblemer. Jeg har ikke været en del af en fraktion, som har startet denne her sag. Jeg har udelukkende hørt på begges argumenter og besluttet at stemme ja (til ekskusionen, red.)."

Nu er formandens håb, at generalforsamlingen vil bakke bestyrelsen op i eksklusionen af Keld Simonsen på torsdagens generalforsamlig. Sker det ikke, vil Svenne Krap trække sig, siger han.

"Jeg har sagt, at hvis han bliver stemt ind på generalforsamlingen, så stopper jeg. For så har jeg holdt på den forkerte side og kan ikke fortsætte," siger Svenne Krap.

Har intet med penge at gøre

Samtidig afviser formanden, at striden har noget med formuen at gøre.

Han fortæller, at foreningen sidste år ændrede vedtægterne, så bestyrelsen ikke på nogen måde kan råde over formuen. Det kan kun generalforsamlingen.

Hvem der forlader bestyrelse afgør medlemmerne på torsdagens generalforsamling.

"Vores ekskludering kan jo ikke være endelig, det skal generalforsamlingen beslutte. Og nu er han midlertidigt ekskluderet, indtil generalforsamlingen har stadfæstet eller ikke stadfæstet den," siger Svenne Krap.

Spørgsmål til Svenne Krap:
Svenne Krap, der er flere, som er gået i vrede under konflikter i løbet af de sidste år. Er DKUUG's styrke ikke netop de her erfarne ældre mænd, som har masser af anekdoter og udviklingserfaring i ærmet? Er det ikke netop dem i skal passe på?

"Det er da en styrke, at have folk, som ved, hvad de taler om. Men spørgsmålet er, hvor meget støj de giver internt i foreningen, som gør, at nye medlemmer ikke trækker det de kunne. Det er en afvejning af flere ting," siger Svenne Krap og fortsætter:

"Personligt er det et meget modstræbende ja, jeg har givet. Men det er måske dette, som med lidt held kan skaffe ro i vores forening," siger han.

Spørgsmpl til Keld Simonsen:
Keld Simonsen, du er en erfaren herre, med stor forstand på det her, og med et bagkatalog af viden, som må være fantastisk at have i en forening, som beskæftiger sig med udbredelsen af åbne standarder. Så du må jo være vanvittig irriterende, hvis de gerne vil smide dig ud. Er du det?

"Jeg kan da nok være irriterende en gang imellem, det vil jeg da ikke sige nej til, men der er da mange i bestyrelsen som ikke har fundet, at jeg var vanvittig irriterende," siger Keld Simonsen, der går til valg for formandsposten på et ønske om et bedre arbejdsklima internt i DKUUG, og fortsættelsen af gode takter omkring øgede aktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere