Artikel top billede

Niklas Zennström (tv.) og Janus Friis er nu på vej tilbage til Skype.

Janus Friis køber sig tilbage i Skype

Nu skulle fremtiden for ip-telefoni-tjenesten Skype være sikker. Janus Friis og Niklas Zennstrom har indgået et forlig med eBay om fremtidens Skype.

Nu er der endelig kommet klarhed over ip-telefoni-tjenesten Skypes fremtid.

I fredags indgik eBay, der ejer Skype, et forlig med de to stiftere af ip-telefoni-tjenesten, Janus Friis og Niklas Zennström.

Forliget betyder, at de to stiftere af Skype får 14 procent af aktierne i det nye selskab, der skal drive ip-telefoni-tjenesten videre.

Samtidig kommer Janus Friis og Niklas Zennström også til at sidde i bestyrelsen for det nye selskab, hvor eBay kommer til at eje 30 procent af aktierne mod de planlagte 35 procent.

De resterende 56 procent af af selskabet kommer til at tilhøre firmaet Andreessen Horowitz, der drives af Marc Andreessen, en af stifterne af Netscape, samt investeringsfirmaet Silver Lake og investeringsfonden i Canada Pension Plan.

Strid endelig bilagt

"Vi er meget tilfredse med at have løst søgsmålene. Vi fastholder vores tiillid til, at Skype har en fremtid og ser frem til at arbejde sammen med Niklas, Janus og de andre investorere såvel som partnere til at realisere Skypes fulde potentiale," sagde Silver Lakes administrerende direktør, Egon Durban, i en pressemeddelelse.

Tidligere i år sagsøgte Janus Friis' selskab Joltid eBay, da internetfirmaet fremlagde planer om at sætte Skype til salg. Søgsmålet kom efter, at eBay havde sagsøgt Joltid måneder forinden.

Dermed var der lagt op til den helt store strid om Skypes fremtid. EBay købte i 2005 Skype for 2.6 milliarder dollar (13 milliarder kroner). Selv om eBay siden har fortrudt købet, er ip-telefoni-tjenesten vokset og vokset. I dag skønnes det, at der er over 50 millioner registrerede bruger af tjenesten.

Nu sælger eBay altså 70 procent af Skype for angiveligt knap to milliarder dollar (10 milliarder kroner). Det svarer til, at Skype i dag vurderes til 2,75 milliarder dollar (13,75 milliarder kroner.)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere