Artikel top billede

Niklas Zennström (tv.) og Janus Friis er nu på vej tilbage til Skype.

Janus Friis køber sig tilbage i Skype

Nu skulle fremtiden for ip-telefoni-tjenesten Skype være sikker. Janus Friis og Niklas Zennstrom har indgået et forlig med eBay om fremtidens Skype.

Nu er der endelig kommet klarhed over ip-telefoni-tjenesten Skypes fremtid.

I fredags indgik eBay, der ejer Skype, et forlig med de to stiftere af ip-telefoni-tjenesten, Janus Friis og Niklas Zennström.

Forliget betyder, at de to stiftere af Skype får 14 procent af aktierne i det nye selskab, der skal drive ip-telefoni-tjenesten videre.

Samtidig kommer Janus Friis og Niklas Zennström også til at sidde i bestyrelsen for det nye selskab, hvor eBay kommer til at eje 30 procent af aktierne mod de planlagte 35 procent.

De resterende 56 procent af af selskabet kommer til at tilhøre firmaet Andreessen Horowitz, der drives af Marc Andreessen, en af stifterne af Netscape, samt investeringsfirmaet Silver Lake og investeringsfonden i Canada Pension Plan.

Strid endelig bilagt

"Vi er meget tilfredse med at have løst søgsmålene. Vi fastholder vores tiillid til, at Skype har en fremtid og ser frem til at arbejde sammen med Niklas, Janus og de andre investorere såvel som partnere til at realisere Skypes fulde potentiale," sagde Silver Lakes administrerende direktør, Egon Durban, i en pressemeddelelse.

Tidligere i år sagsøgte Janus Friis' selskab Joltid eBay, da internetfirmaet fremlagde planer om at sætte Skype til salg. Søgsmålet kom efter, at eBay havde sagsøgt Joltid måneder forinden.

Dermed var der lagt op til den helt store strid om Skypes fremtid. EBay købte i 2005 Skype for 2.6 milliarder dollar (13 milliarder kroner). Selv om eBay siden har fortrudt købet, er ip-telefoni-tjenesten vokset og vokset. I dag skønnes det, at der er over 50 millioner registrerede bruger af tjenesten.

Nu sælger eBay altså 70 procent af Skype for angiveligt knap to milliarder dollar (10 milliarder kroner). Det svarer til, at Skype i dag vurderes til 2,75 milliarder dollar (13,75 milliarder kroner.)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere