Artikel top billede

Investeringsfirmaer: Cisco undervurderer Tandberg

To investeringskonsulentfirmaer gør indsigelser mod Ciscos tilbud på 14,9 milliarder kroner for den norske videokonference-leverandør Tandberg. Fristen for handlen udløber i dag.

Computerworld News Service: Cisco og Tandberg offentliggjorde 1. oktober aftalen, der stadig ikke er godkendt af Tandbergs aktionærer. For at handlen skal gå igennem, skal ejerne af 90 procent af virksomhedens aktier godkende opkøbet senest i dag, 9. november. Men ejerne af 24 procent af Tandbergs aktier vil ifølge forlydender ikke godkende aftalen.

Cisco antydede sidste mandag, at virksomheden nærmere ville droppe tilbudet end at hæve den pris, virksomheden er villig til at give.

Opkøbet af Tandberg, som er en af de større leverandører af udstyr til videokonference, vil udvide Ciscos allerede stærke position inden for teknologi til at holde virtuelle møder. Cisco leverer highdefinition-videokonference-systemer med produktlinjen TelePresence og kollaborationssystemer til desktoppen med produktlinjen WebEx.

Ciscos bestyrelsesformand og koncernchef, John Chambers, har udtalt, at video i de kommende år bliver støbeske for kommunikation og netværksinfrastruktur.

Administrerende direktør for Panta Capital, Peter Germonpre, siger i et interview til Wall Street Journal, at Cisco vil være nødt til at tilbyde mindst 150 kroner per aktie, hvilket er omkring 11 procent mere end det aktuelle bud på 135,50 kroner. Germonpre fortæller, at Panta Capital og investeringskonsulenten Scott & Associates ejer under en procent af Tandberg, men at begge har hørt, at andre aktionærer er af samme mening.

Tanberg overgår konkurrenten

I et åbent brev på vegne af Tandbergs aktionærer adresseret til Chambers og Ciscos strategidirektør, Ned Hooper, skriver Germonpre og Dan Scott fra Scott & Associates, at Ciscos tilbud er for lavt.

Blandt andet fremhæver de to konsulenter, at Tandbergs regnskab for tredje kvartal overgik konsensus-vurderingerne på omsætning og overskud. Herudover fremhæver de, at vurderingerne af virksomhedens årsresultater for 2009 kun er faldet med omkring ni procent, hvilket er bedre end vurderingerne for it-sektoren generelt og for Tandbergs konkurrent Polycom, som er faldet mellem 30 og 45 procent.

Deres anke er, at Cisco vurderer Tandberg på linje med Polycom, selvom den norske virksomhed faktisk overgår sin konkurrent.

Da aftalen blev offentliggjort, sagde Cisco, at tilbudet repræsenterede en overkurs på 38,3 procent i forhold til Tandbergs aktiekurs 15. juli, hvilket ifølge Cisco var det tidspunkt, hvor Tandbergs aktie begyndte at stige på grund af spekulationer om det forestående opkøb. Det argument køber Germonpre og Scott dog ikke, men siger, at Tandberg før er blevet anset for at være et mål for opkøb.

Cisco står dog fast på sin position.

"Vi mener, at vi betaler en rimelig pris for et kvalitets-aktiv, og vores tilbud kommer med en anbefaling fra Tandbergs bestyrelse,"siger Cisco. "Herudover er Ciscos generelle tilgang til fusioner og opkøbsaktiviteter at ikke forfølge eller gennemføre et opkøb, hvis det går imod de overordnede principper om forsigtighed og økonomisk rimelighed."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere