Foto: Torben Klint

Google vil satse på mobile annoncer

Søgegiganten vil købe en af de store spillere i markedet for mobilannoncering.

Computerworld News Service: Google har planer om at købe AdMob, der leverer reklameannoncer til mobiltelefoner, for 750 millioner dollars eller godt 3,7 milliarder kroner.

AdMob er en stor spiller i markedet for mobil-annoncering og leverer allerede annoncer til visse applikationer på Googles mobilstyresystem Android.

Google udtaler, at AdMob indtil videre har gjort "usædvanlige fremskridt" i markedet for mobile annoncer, som menes kun at være i sin vorden.

Denne handel udfylder et tomrum for Google, som hovedsagligt har fokuseret på mobile søgeannoncer, skriver virksomheden på nogle websider, der er sat op for at give yderligere detaljer om opkøbet. AdMob har fokus på display-annoncer og annoncer indlejret i applikationer.

Google og konkurrenter som Yahoo og Microsoft har forsøgt at få greb i det mobile marked, som virksomhederne anser for at have potentiale for at give betydelig omsætning. Der er allerede flere brugere af mobiltelefoner end af computere i verden, så derfor regner virksomhederne med at kunne opbygge en ny kilde til omsætning ved at levere annoncer til de mange mobilbrugere.

På Googles websider om opkøbet skriver virksomheden, at mobile annoncer kun udgør en meget lille andel af den samlede omsætning, "men der er store muligheder på dette område." Brugen af søgemaskiner blandt mobilbrugere er vokset til det femdobbelte i løbet af de sidste to år, fortæller Google.

Dette opkøb indikerer, hvor seriøs Google er på mobil-området og i forhold til display-annoncer, siger Greg Sterling fra Sterling Market Intelligence.

Det er også et stort opkøb for Google. "Dette er et af de 'større' opkøb, som koncernchef Eric Smith sagde, kun ville ske en gang om året," mener Sterling.

Han mener også, at handlen sandsynligvis vil påvirke det generelle marked for mobilannoncering. "Dette vil fremme hele billedet af mobile display-annoncer, da Google nu har lagt en stor indsats på dette segment," siger Sterling.

Herudover vil det muligvis føre til konsolidering i markedet. Når en stor virksomhed som Google foretager sig noget i et nyt marked, så vil andre som regel også handle. "Det er muligt, at vi vil se en hel masse virksomheder, der reagerer og foretager deres egne opkøb," siger Sterling. Men i lyset af den dårlige økonomi er det svært at forudsige, om det faktisk vil komme til at ske, understreger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.