Artikel top billede

EU: Oracles kritik er letkøbt og overfladisk

I en usædvanligt kontant tilbagevisning affejer EU-Kommissionen kritikken af beslutningen om formelle indsigelser mod Oracles planlagte opkøb af Sun Microsystems som "letkøbt og overfladisk".

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen sendte i sidste uge Oracle og Sun en formel redegørelse af sine indsigelser, da Kommissionen mener, at fusionen vil resultere i, at Oracle kommer til at dominere markedet for database-software til skade for konkurrenter som IBM og Microsoft.

Opkøbet af Sun vil give Oracle Suns open source-database, MySQL, som er i gang med at snuppe markedsandele fra både Oracle, IBM og Microsoft.

"På trods af at MySQL er open source, så ville Oracle eksklusivt stå med ophavsret på MySQL-koden, hvilket ville gøre det svært for konkurrenterne at frit gøre, hvad de ønsker med denne kode," siger Jonathan Todd, som er talsmand for den europæiske kommissær for konkurrence.

Selvom Oracle er den førende leverandør af proprietære databaser, så er MySQL den førende open source-database "og er en særdeles vigtig magtfaktor i markedet lige nu," tilføjer han.

Som en reaktion på den formelle indsigelse har Oracle insisteret, at opkøbet "ikke truer med at skade konkurrencen det mindste, heller ikke i database-markedet."

"Alle, der ved noget om open source-software, ved, at da MySQL er open source, så kan ingen kontrollere den. Det er hele pointen med open source," påpeger Oracle.

Vil tage fløjshandskerne af

Oracle hævder, at MySQL ikke konkurrerer i den dyre ende af server-markedet, der er udgjort af banker og lignende organisationer, der har brug for superhurtig og sikker database-adgang, men at den i stedet bruges af websites og mindre kritiske klienter.

"I lyset af manglen på nogen som helst troværdig teori eller beviser på konkurrenceforvridning har vi tillid til, at vi i sidste ende vil opnå ubetinget godkendelse af opkøbet," meddeler Oracle.

Det var disse kommentarer, der fremprovokerede Todds udbrud. Normalt giver EU-Kommissionen ingen kommentarer overhovedet, når den fremsætter formelle indvendinger i forbindelse med en undersøgelse af en fusion.

I forrige uge advarede en kilde med tætte forbindelser til Oracle, at hvis EU fremsatte formelle indvendinger, så ville virksomheden "tage fløjlshandskerne af".

"Så ser det jo ud til, at vi nu befinder os i et hårdt slagsmål over inklusionen af MySQL i opkøbet," siger en person, der står tæt på kommissionen, og som følger undersøgelsen af fusionen nøje.

Læs mere: EU siger nej til Oracles køb af Sun

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere