Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

EU: Oracles kritik er letkøbt og overfladisk

I en usædvanligt kontant tilbagevisning affejer EU-Kommissionen kritikken af beslutningen om formelle indsigelser mod Oracles planlagte opkøb af Sun Microsystems som "letkøbt og overfladisk".

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen sendte i sidste uge Oracle og Sun en formel redegørelse af sine indsigelser, da Kommissionen mener, at fusionen vil resultere i, at Oracle kommer til at dominere markedet for database-software til skade for konkurrenter som IBM og Microsoft.

Opkøbet af Sun vil give Oracle Suns open source-database, MySQL, som er i gang med at snuppe markedsandele fra både Oracle, IBM og Microsoft.

"På trods af at MySQL er open source, så ville Oracle eksklusivt stå med ophavsret på MySQL-koden, hvilket ville gøre det svært for konkurrenterne at frit gøre, hvad de ønsker med denne kode," siger Jonathan Todd, som er talsmand for den europæiske kommissær for konkurrence.

Selvom Oracle er den førende leverandør af proprietære databaser, så er MySQL den førende open source-database "og er en særdeles vigtig magtfaktor i markedet lige nu," tilføjer han.

Som en reaktion på den formelle indsigelse har Oracle insisteret, at opkøbet "ikke truer med at skade konkurrencen det mindste, heller ikke i database-markedet."

"Alle, der ved noget om open source-software, ved, at da MySQL er open source, så kan ingen kontrollere den. Det er hele pointen med open source," påpeger Oracle.

Vil tage fløjshandskerne af

Oracle hævder, at MySQL ikke konkurrerer i den dyre ende af server-markedet, der er udgjort af banker og lignende organisationer, der har brug for superhurtig og sikker database-adgang, men at den i stedet bruges af websites og mindre kritiske klienter.

"I lyset af manglen på nogen som helst troværdig teori eller beviser på konkurrenceforvridning har vi tillid til, at vi i sidste ende vil opnå ubetinget godkendelse af opkøbet," meddeler Oracle.

Det var disse kommentarer, der fremprovokerede Todds udbrud. Normalt giver EU-Kommissionen ingen kommentarer overhovedet, når den fremsætter formelle indvendinger i forbindelse med en undersøgelse af en fusion.

I forrige uge advarede en kilde med tætte forbindelser til Oracle, at hvis EU fremsatte formelle indvendinger, så ville virksomheden "tage fløjlshandskerne af".

"Så ser det jo ud til, at vi nu befinder os i et hårdt slagsmål over inklusionen af MySQL i opkøbet," siger en person, der står tæt på kommissionen, og som følger undersøgelsen af fusionen nøje.

Læs mere: EU siger nej til Oracles køb af Sun

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital