Microsoft lukker munden på kritiker af Cashback

Microsoft har trukket det tunge juridiske skyts frem mod en forretningsmand, som har offentliggjort et problem i Cashback-programmet.

Computerworld News Service: Søgemaskinen Bings Cashback betaler forbrugerne en lille procentdel tilbage af de ting, de køber, hvis de har fundet dem gennem annoncer i søgemaskinen.

Programmet sigter efter at tiltrække kunder ved hjælp af rabatter, og annoncører, der er med i programmet, skal kun betale Microsoft for søgninger og klik, der ender i et køb. Systemet kaldes pay-per-action, og rabatterne er baserede på en procentdel af købsprisen og afgøres af annoncøren.

Men Samir Meghani, som var med til at oprette prissammenlignings-portalen Bountii.com skriver 4. november på sin blog, at han har fundet en fejl, i den måde køb rapporteres tilbage til Bing i forbindelse med Cashback-programmet.

E-handel-forretninger kan placere en såkaldt tracking pixel på deres ordrebekræftelsesside, der så vil rapportere tilbage til Bing, når transaktionen er fuldburdet. Meghani oplyser, at det er muligt at rapportere falske transaktioner til Bing, og på den måde gøre sig berettiget til Cashback-refusioner, selvom man ingenting har købt.

Meghani skriver, at Bing virker til at være ude af stand til at opfange falske transaktioner med det samme, og at hans Cashback-konto nu indeholder 2.080,06 dollars, knap 10.300 kroner.

Han har ikke offentliggjort tekniske detaljer om fejlen, men skriver, at "det er ikke kompliceret".

Det hjælper sikkert ikke på Microsofts humør, at Meghanis Bountii.com kan ses som en konkurrent til Bing, om end kun en lille konkurrent.

Microsoft lukker konto
Microsoft har reageret ved 6. november at sende Meghani et brev, der beder ham om øjeblikkeligt at indstille sine handlinger.

"Microsoft mener, at dine handlinger og de anvisninger, du giver andre, angående denne metode til misbrug krænker adskillige love relateret til datakriminalitet, uautoriseret adgang og uautoriseret brug af information," skriver Gabriel M. Ramsey fra det globale advokatfirma Orrick, Herrington & Sutcliffe på vegne af Microsoft.

Meghani har siden fjernet sit oprindelige blogindlæg, men indlægget var dog indtil for nylig - ironisk nok - stadig at finde i Bings cache.

Microsoft har nu lukket Meghanis Cashback-konto. I et efterfølgende blogindlæg skriver Meghani, at han aldrig havde til hensigt at begå svindel over for Microsoft.

"Hensigten med mit blogindlæg var at påvise et implementerings-problem, ikke at opfordre til svindel mod Microsoft," skriver han. "Jeg er overrasket over, at de gør så meget ud af at få mig til at pille information ned, som alligevel er åbenlys for enhver, der læser deres dokumentation."

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra Microsoft.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.