Dagens køb af DONG's fibernet er et led i TDC's fiberstrategi, fortæller koncernchef Henrik Poulsen. Foto: Jørgen True.

TDC-topchef: Vi holder fibernettet åbent for alle

Teleselskabet giver adgang til alle tjenesteudbydere på det nu tidligere DONG-fibernet. Kabelnettet er dog stadig lukket land.

Danmarks største fibersatning skiftede i dag ejer, da TDC overtog DONG's nedgravede fibernet for 425 millioner kroner inklusive fremtidige betalinger.

Dermed sætter TDC sig tungt på den faste infrastruktur i hovedstadsregionen og Nordsjælland, hvor selskabet også ejer kobbernettet samt kabelnet via YouSee.

Der har længe verseret rygter om, at TDC ligesom Telenor forhandlede med DONG om køb af fibernettet, og det fik blandt andet politikere på banen, som var bekymrede for, at TDC's køb af nettet ville svække konkurrencen og holde andre ude.

Videnskabsminister Helge Sander (V) skrev i et svar til De Radikales Morten Helveg Petersen, at konkurrencen blev svækket, hvis TDC overtog DONG's fibernet.

TDC's administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen fortæller dog i dag, at fibernettet bliver åbent for alle tjenesteudbydere, der vil ind på nettet. Det gælder eksempelvis Dansk Bredbånd, som i dag leverer tjenester på nettet.

Betyder dagens køb, at I skubber Dansk Bredbånd ud?

"Overhovedet ikke. Alle de her kunder vil vi fastholde og gerne udbygge samarbejdet med. Vi åbner jo også nettet op for yderligere serviceudbydere. Vi kører med et fuldstændig åbent net akkurat ligesom vores fastnet i dag er åbent for alle konkurrenter," siger Henrik Poulsen til Computerworld.

Han fortæller videre, at det vil ske på "ikke-diskriminerende vilkår", hvor fremmede udbydere kan købe adgang på samme vilkår, som TDC's egen serviceforretning.

"Dermed åbner vi fuldt op for fuld konkurrence på denne infrastruktur. Det gør vi selvfølgelig i erkendelse af, at vi tror, at det er den rigtige vej frem at stimulere konkurrencen yderligere, og vi tror også, at vi har de ting, der skal til for at klare sig i den konkurrence," fortæller Henrik Poulsen.

Kabel stadig lukket land
TDC-topchefen afviser, at selskabet holder fibernettet åbent for at imødegå eventuelle krav om regulering - det vil sige åbning - af TDC's nye fibernet.

"Vi har i dag en god wholesale-forretning, hvor vi sælger (adgang til, red.) vores eksisterende infrastruktur til vores konkurrenter, og jeg tror, at vi erkender, at samfundsøkonomisk er det bedst, at vi ikke ligger og bygger alt for mange parallelle infrastrukturer ud, for det bliver i virkeligheden spild af penge, hvis flere selskaber graver fiber ned på de nøjagtig samme strækninger stort set oveni hinanden," siger koncernchefen.

TDC sælger dog ikke adgang til selskabets YouSee-kabelnet. IT- og Telestyrelsen undersøger i øjeblikket, om TDC i fremtiden skal forpligtes til at åbne det.

Men I har samtidig en lukket adgang på kabelnettet, og jeg kan huske, at du nævnte på generalforsamlingen, at det kunne få alt mellem ingen betydning til meget betydning, at det blev åbnet op. Men der er altså en forskel, om det er den ene eller anden infrastruktur?

"Den diskussion på kabelinfrastrukturen er en hel separat diskussion, som jo i øjeblikket er til behandling i IT- og Telestyrelsen," siger TDC-topchefen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.