Artikel top billede

DONG investerer i fiber og er klar til frasalg

Energikoncernen DONG Energy melder i dagens halvårsregnskab, at selskabet søger en køber eller en partner til sit fibernet. Samtidig fremgår det, at der fortsat graves fiber ned.

I dag kom DONG Energy med første halvårsregnskab for 2009. Heri fremgår det, hvad energiselskabet ønsker at gøre med det fibernet, som koncernen har gravet ned i Nordsjælland.

Der er to muligheder, fremgår det af selskabets rapport. Enten et salg eller en partneraftale.

I sidstnævnte tilfælde drejer det sig formentlig om, at et firma kommer ind som tjenesteudbyder på nettet. Det kunne være spillere som TDC og Telenor.

"DONG Energy har startet en proces, der kan udbrede fibernettets store potentiale. Dette skal ske via en dialog med udvalgte danske og udenlandske virksomheder, der tilbyder ydelser inden for tele-kommunikation, mobil- og internet," skriver selskabet i rapporten.

Derefter anfører selskabet:

"Resultatet kan blive, at DONG Energy indgår partnerskab eller finder en køber til fiberaktiviteterne."

DONG graver stadig

Regnskabet afslører samtidig, at DONG i årets andet kvartal fortsatte med at grave fiber ned, selvom muligheden om et salg allerede blev beskrevet i rapporten for årets første kvartal.

Under afsnittet investeringer fremgår det, at selskabet i årets første seks måneder gravede fiberkabler ned for 143 millioner kroner i Nordsjælland.

Fra januar til og med marts havde selskabet investeret 61 millioner kroner i fibernettet, og dermed har DONG i årets andet kvartal brugt 82 millioner kroner på fiberkabler i det nordsjællandske.

TDC nævnt som køber

Det har tidligere været fremme, at TDC skulle være interesseret i at købe fibernettet. Det vil ifølge aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets betyde, at TDC overtager den fulde kontrol med alle faste bredbåndsforbindelser i Nordsjælland.

Den melding fik folketingsmedlem Morten Helveg Petersen fra De Radikale på banen. Han ønskede i juni, at fibermarkedet blev undersøgt nærmere, så der ikke opstod en skævvridning af konkurrencen.

Brancheorganisationen IT-Branchen meldte efterfølgende ud, at hele fiberteknologien burde åbnes, ligesom TDC i dag er pålagt at åbne sit kobbernet for fremmede.

Det var et forslag, som blandt andet begejstrede Enhedslistens Per Clausen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere