Zepto - det sidste danske pc-eventyr?

Den danske pc-industri i ruiner for altid efter Zepto?

ComputerViews: Efter Zeptos konkurs må folk i it-branchen spørge, om det overhovedet er muligt at drive en hardware-producent i Danmark.

Læs også: Historien om Zepto: Fra EET Nordic til bankerot.

ComputerViews: Tirsdag bød på endnu en knockout i den danske hardware-branche. Denne gang hed offeret Zepto. En virksomhed, der blev sendt brutalt til tælling, da finanskrisens næver for alvor satte stød ind.

Selskabets ejer, Karsten Ree, meldte om tirsdagen, at det ikke kunne forsvares at køre virksomheden videre, for den ville ikke kunne generere overskud.

Konkurs var den eneste udvej, lød det.

Dermed følger Zepto i fodsporene på andre danske hardware-producenter, der har måttet lade livet inden for det seneste år, hvor markedet svandt ind.

For snart et år siden gik pc-producenten Zitech konkurs, mens turen kom til Amitech i maj.

Fælles for dem alle er, at de samlede produkter, som store udenlandske virksomheder også kan producere.

Forskellen er dog imidlertid, at de udenlandske producenter er større, og de har produktion i lande, hvor lønniveauet ligger under det danske.

I krig med de store
En virksomhed som Zepto samlede bærbare pc'er samt tv-fladskærme. I den første produktkategori var firmaet i konkurrence med enorme og voldsomt ressource-stærke selskaber som Lenovo, HP og Dell.

Og det så ikke meget bedre ud i den anden kategori; tv-fladskærme. Her bar konkurrenterne navne som Philips, LG og Sony.

Zepto var med andre ord oppe imod internationale koncerner, der havde så store muskler, at Zeptos ditto snarere lignede fugleklatter.

Læs også: Historien om Zepto: Fra EET Nordic til bankerot.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.