Artikel top billede

EU dropper undersøgelse af chip-gigant

Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage om chipdesignerens patentlicenser. Der er dog fortsat bekymringer.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen dropper sin undersøgelse af Qualcomms forretnings-metoder angående patentlicenser.

Det sker, efter Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage, oplyser kommissionen.

Qualcomm er ellers blevet beskyldt for at kræve overpris af producenterne af mobilnetværksudstyr for brug af virksomhedens patenter på teknologi, der er essentiel for Europas 3G-mobilstandard samt den 4G-standard, der nu er under udvikling.

Kommissionens fire år lange undersøgelse kom aldrig så langt som til at bakke klagerne op.

"Alle klagere har nu trukket eller erklæret deres hensigt om at trække deres klager tilbage," meddeler EU-Kommissionen og tilføjer, at den "ikke anser det for hensigtsmæssigt at investere yderligere ressourcer i sagen."

Beskyldt for at presse priserne op

Sammen med Nokia, Broadcom, Panasonic, NEC og Texas Instruments klagede Ericsson i 2005 til EU-Kommissionen over, at Qualcomm angiveligt krænkede konkurrencelovgivningen og pressede priserne op for udstyrsproducenterne, hvilket i sidste ende resulterede i højere detailpriser for mobiltelefoni.

Ericsson trækker nu sin klage tilbage, efter det lykkedes at begrænse Qualcomms adfærd i samarbejde med myndighederne i Sydkorea i juli og i Japan i september, oplyser virksomheden tirsdag.

Korean Fair Trade Commission pålagde Qualcomm den største monopol-bøde, som den koreanske kommission nogensinde har givet, på 991 millioner kroner (200 mio. USD), mens de japanske myndigheder pålagde Qualcomm et fogedforbud.

Ericsson tilføjer, at virksomheden vil blive ved med at holde øje med Qualcomms licenspolitik "for at sikre et robust, retsgyldigt og rimeligt immaterialretssystem for standarder, særligt i forbindelse med standarder relateret til trådløse 3G- og 4G-teknologier."

En anden årsag til at trække monopol-klagen tilbage er, at det var blevet for dyrt at fortsætte sagen.

Kompleks sag

"Vi har besluttet at bruge vores ressourcer andetsteds," siger talskvinde for Ericsson Nina Macpherson i et telefoninterview.

"Det er en kompleks sag, og vi har besluttet at gå sammen med industrien om at diskutere disse problemer," siger hun.

Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervspolitik er ved at kigge på praksisser angående patentlicenser i relation til teknologiske standarder. Macpherson siger, at Ericsson vil omdirigere sine midler fra monopol-klager til debat.

"Det udgør en ny mulighed for at diskutere disse problemer," siger hun.

Qualcomm er verdens største designer af chip brugt i mobiltelefoner. Virksomheden genererer omsætning fra royalties på sine patenter på CDMA, hvilket er en teknologi, der er meget udbredt i moderne håndsæt.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere