Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

EU dropper undersøgelse af chip-gigant

Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage om chipdesignerens patentlicenser. Der er dog fortsat bekymringer.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen dropper sin undersøgelse af Qualcomms forretnings-metoder angående patentlicenser.

Det sker, efter Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage, oplyser kommissionen.

Qualcomm er ellers blevet beskyldt for at kræve overpris af producenterne af mobilnetværksudstyr for brug af virksomhedens patenter på teknologi, der er essentiel for Europas 3G-mobilstandard samt den 4G-standard, der nu er under udvikling.

Kommissionens fire år lange undersøgelse kom aldrig så langt som til at bakke klagerne op.

"Alle klagere har nu trukket eller erklæret deres hensigt om at trække deres klager tilbage," meddeler EU-Kommissionen og tilføjer, at den "ikke anser det for hensigtsmæssigt at investere yderligere ressourcer i sagen."

Beskyldt for at presse priserne op

Sammen med Nokia, Broadcom, Panasonic, NEC og Texas Instruments klagede Ericsson i 2005 til EU-Kommissionen over, at Qualcomm angiveligt krænkede konkurrencelovgivningen og pressede priserne op for udstyrsproducenterne, hvilket i sidste ende resulterede i højere detailpriser for mobiltelefoni.

Ericsson trækker nu sin klage tilbage, efter det lykkedes at begrænse Qualcomms adfærd i samarbejde med myndighederne i Sydkorea i juli og i Japan i september, oplyser virksomheden tirsdag.

Korean Fair Trade Commission pålagde Qualcomm den største monopol-bøde, som den koreanske kommission nogensinde har givet, på 991 millioner kroner (200 mio. USD), mens de japanske myndigheder pålagde Qualcomm et fogedforbud.

Ericsson tilføjer, at virksomheden vil blive ved med at holde øje med Qualcomms licenspolitik "for at sikre et robust, retsgyldigt og rimeligt immaterialretssystem for standarder, særligt i forbindelse med standarder relateret til trådløse 3G- og 4G-teknologier."

En anden årsag til at trække monopol-klagen tilbage er, at det var blevet for dyrt at fortsætte sagen.

Kompleks sag

"Vi har besluttet at bruge vores ressourcer andetsteds," siger talskvinde for Ericsson Nina Macpherson i et telefoninterview.

"Det er en kompleks sag, og vi har besluttet at gå sammen med industrien om at diskutere disse problemer," siger hun.

Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervspolitik er ved at kigge på praksisser angående patentlicenser i relation til teknologiske standarder. Macpherson siger, at Ericsson vil omdirigere sine midler fra monopol-klager til debat.

"Det udgør en ny mulighed for at diskutere disse problemer," siger hun.

Qualcomm er verdens største designer af chip brugt i mobiltelefoner. Virksomheden genererer omsætning fra royalties på sine patenter på CDMA, hvilket er en teknologi, der er meget udbredt i moderne håndsæt.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital