EU dropper undersøgelse af chip-gigant

Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage om chipdesignerens patentlicenser. Der er dog fortsat bekymringer.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen dropper sin undersøgelse af Qualcomms forretnings-metoder angående patentlicenser.

Det sker, efter Ericsson og andre har trukket deres klager tilbage, oplyser kommissionen.

Qualcomm er ellers blevet beskyldt for at kræve overpris af producenterne af mobilnetværksudstyr for brug af virksomhedens patenter på teknologi, der er essentiel for Europas 3G-mobilstandard samt den 4G-standard, der nu er under udvikling.

Kommissionens fire år lange undersøgelse kom aldrig så langt som til at bakke klagerne op.

"Alle klagere har nu trukket eller erklæret deres hensigt om at trække deres klager tilbage," meddeler EU-Kommissionen og tilføjer, at den "ikke anser det for hensigtsmæssigt at investere yderligere ressourcer i sagen."

Beskyldt for at presse priserne op
Sammen med Nokia, Broadcom, Panasonic, NEC og Texas Instruments klagede Ericsson i 2005 til EU-Kommissionen over, at Qualcomm angiveligt krænkede konkurrencelovgivningen og pressede priserne op for udstyrsproducenterne, hvilket i sidste ende resulterede i højere detailpriser for mobiltelefoni.

Ericsson trækker nu sin klage tilbage, efter det lykkedes at begrænse Qualcomms adfærd i samarbejde med myndighederne i Sydkorea i juli og i Japan i september, oplyser virksomheden tirsdag.

Korean Fair Trade Commission pålagde Qualcomm den største monopol-bøde, som den koreanske kommission nogensinde har givet, på 991 millioner kroner (200 mio. USD), mens de japanske myndigheder pålagde Qualcomm et fogedforbud.

Ericsson tilføjer, at virksomheden vil blive ved med at holde øje med Qualcomms licenspolitik "for at sikre et robust, retsgyldigt og rimeligt immaterialretssystem for standarder, særligt i forbindelse med standarder relateret til trådløse 3G- og 4G-teknologier."

En anden årsag til at trække monopol-klagen tilbage er, at det var blevet for dyrt at fortsætte sagen.

Kompleks sag
"Vi har besluttet at bruge vores ressourcer andetsteds," siger talskvinde for Ericsson Nina Macpherson i et telefoninterview.

"Det er en kompleks sag, og vi har besluttet at gå sammen med industrien om at diskutere disse problemer," siger hun.

Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervspolitik er ved at kigge på praksisser angående patentlicenser i relation til teknologiske standarder. Macpherson siger, at Ericsson vil omdirigere sine midler fra monopol-klager til debat.

"Det udgør en ny mulighed for at diskutere disse problemer," siger hun.

Qualcomm er verdens største designer af chip brugt i mobiltelefoner. Virksomheden genererer omsætning fra royalties på sine patenter på CDMA, hvilket er en teknologi, der er meget udbredt i moderne håndsæt.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.