Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck (Foto: Foto: Mikael Rieck)

Årets CIO bliver chefredaktør på Computerworld

I næste nummer af Computerworld bliver it-direktør Michael Steen Hansen fra Region Sjælland chefredaktør for Computerworld - for en enkelt udgave.

Næste uges udgave af Computerworld bliver noget anderledes, end den plejer.

Jeg overlader nemlig hovedparten af chefredaktøropgaverne på avisproduktionen til it-direktør Michael Steen Hansen fra Region Sjælland, som i foråret blev kåret som Årets CIO i den konkurrence, som Computerworld arrangerer sammen med IDC og SAS Institute.

Formålet med denne gæsteoptræden er at give landets dygtigste it-chef en mulighed for at bruge sin indsigt og viden til at sætte en dagsorden for Computerworlds læsere.

Det er en dagsorden, der kan skabe debat eller virke oplysende, præcis som det altid er tilfældet med Computerworld.

Men fordi det er Årets CIO, der sætter den, så er den forhåbentlig anderledes, provokerende eller bare på et helt andet niveau, end det vi er vant til at have på redaktionen.

Nu bliver Computerworlds trykte udgaver ikke bare produceret fra uge til uge. Der foregår en løbende langtidsplanlægning.

Så Michael Steen Hansen har længe været involveret i at planlægge og sætte artikelproduktion i gang sammen med redaktionen.

Og i de kommende dage skal der prioriteres, laves forside og ikke mindst skrives leder, så Computerworld nummer 37 2009, der udkommer 4. december, bliver produceret med Michael Steen Hansen i spidsen.

En spændende profil

Den avis glæder jeg mig selv meget til at læse. For Michael Steen Hansen er en meget spændende profil i it-Danmark.

"Michael Steen Hansen er en af de it-chefer, der igennem de seneste par år har opnået ganske betydende resultater i den offentlige sektor - en sektor, der i øvrigt er karakteriseret af meget begrænsede midler, politisk styring og store strukturelle ændringer," sagde IDC's direktør Per Andersen om grunden til at kåre Michael Steen Hansen som årets CIO.

"It i Region Sjælland er på kort tid blevet bragt fra at være underudviklet til en professionel service-organisation," sagde Per Andersen og understregede, at Michael Steen Hansens personlighed også har spillet ind.

"Som person brænder Michael for at gøre it til et nyttigt værktøj. Men ikke for teknologiens skyld. Hans ledestjerne er at skabe de bedst mulige services for borgerne i regionen."

Det engagement har Michael Steen Hansen allerede mere end bevist på de møder med redaktionen, hvor jeg har deltaget.

Og det er netop engagementet hos en talentfuld it-chef, som gerne skulle gennemsyre næste uges Computerworld.

Samtidig er det forhåbentlig begyndelsen på en tradition, hvor Årets CIO gæsteoptræder som chefredaktør på årets sidste ordinære udgave af Computerworld.

Med venlig hilsen

Jan Horsager, ansvarshavende chefredaktør, Computerworld.