Sander ville udsætte standard-beslutning til 2011

I et oplæg til it-ordførerne forsøgte Helge Sander at opnå en udsættelse af beslutningen om de åbne standarder til 2011.

Helge Sander (V) forsøgte at få udsat afgørelsen om de åbne standarder helt frem til 2011.

Det fremgår af Videnskabsministerens udspil i et konklusionspapir fra mødet med it-ordførerne den 25. november. Forslaget blev dog afvist af oppositionen.

Indholdet af papiret var ellers ministerens oplæg til fredsmægling i standardkrigen.

I konklusionspapiret skriver ministeren blandt andet, at han i 2010 ville afholde en international konference om åbne standarder med deltagelse af en bred kreds af internationale interessenter på området.

Konferencen havde til formål at skabe et samlet billede af erfaringer med anvendelse og implementering af åbne standarder og at dele disse erfaringer, lyder det.

En konference som Socialdemokratiet har efterspurgt længe.

Sparker bolden ud af stadion
Herudover sulle Microsofts kommende Office-pakke ses efter i sømmene i form af en hurtig evaluering af Microsofts implementering af OOXML-standarden i Office 2010.

Med hensyn til selve afgørelsen sparker Sander ikke blot beslutningen til hjørne. Han sparker bolden helt ud af stadion.

Videnskabsministerens forslag gik nemlig på, at han først ville genindkalde ekspertudvalget om åbne standarder i 2011, hvor de så kunne afgive deres vurdering af formaternes modenhed.

Den vurdering skulle efterfølgende indgå i regeringens it- og telepolitiske redegørelse, der forelægges Folketinget i foråret 2011.

Få overblikket over de seneste dages intense forløb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.