Artikel top billede

Kalendertip: Sådan møder du (måske) Steve Jobs

2. december: Hvordan kommer man tæt på en mand, der netop er kåret som årtiets største erhvervsleder - og i øvrigt er kendt for at sky pressen? Computerworld gjorde forsøget.

San Francisco, Californien: "Hvad laver du her," spurgte hun, og jeg sagde, jeg ville se, hvor Steve boede. "Jeg tror ikke, han er hjemme," svarede hun.

Det er ikke let. Det er slet ikke let. At finde Steve Jobs - et af dette årtis allerstørste it- og erhvervsikoner. Men for at gøre det så let som muligt for dem, kære læser, kommer der her fem lette trin til formålet.

1) Hvis vi antager, at du - som jeg - starter ud i San Francisco, skal du stikke i retning af baseball-stadionet AT&T Ball Park i South Beach-området. Her ligger nemlig noget, der for it-kendisjægeren er endnu vigtigere end USA's nationalsport: Caltrain-stationen.

Det er det nordlige Californiens tog-trafiknerve, der kører hele vejen fra San Francisco i nord til San Jose i syd.

2) Når du har fundet Caltrain-stationen på 700 4th Street, finder du i afgangshallen ruteplanen, der er et regulært menukort over Dalens it-kæmper, der ligger som gigantiske ramblokke langs togsporet.

Blot et udpluk af stoppene på den samme rute, der skærer sig ned gennem dalen:

• Redwood City: Oracle, Electronic Arts
• Menlo Park: Her bor Google-stifter Sergey Brin
• Palo Alto: Facebook, Hewlett-Packard, VMware, Xerox
• Mountain View: AOL, Google, LinkedIn, Mozilla, Opera, Red Hat, Symantec
• Santa Clara: Sun Microsystems
• San Jose: Adobe, Cisco, BEA, eBay

Hvis du har lidt tid på hånden, inden toget kører, kan du snuppe en udmærket cappuccino lige ved siden af stationen på 685 4th Street, hvor den lille kaffebar Creamery holder til.

3) Selvom det er fristende at fortsætte, skal du hoppe af i Palo Alto efter cirka tre kvarters kørsel og sige farvel til Silcon Valley-ekspressen Caltrains behagelige sæder.

Du bliver sat af direkte på University Avenue, der er en af hovedgaderne i Palo Alto. Meget passende er den eneste computerforretning, der ligger på hovedgaden, en Apple Store - en af de allerførste, der åbnede.

4) Helt så langt skal du imidlertid ikke bevæge dig ned ad University Avenue. Fortsæt blot, indtil du når Waverly Street på højre hånd, gaden, hvor Steve Jobs bor.

Fortsæt omtrent to en halv kilometer, til du når hjørnet ved Santa Rita Avenue.

5) Bingo! Du er kommet til Steve Jobs' hus i bydelen kendt som Professorville, fordi Stanford-professorerne tidligere slog sig ned her.

Hvis du er heldig, står Steves sølvfarvede AMG-tunede Mercedes SL55-sportsvogn foran huset. Den er let genkendelig, fordi den ingen nummerplader har på.

Dagen, hvor jeg var forbi, stod bilen der godt nok, men der var ingen Steve at se. En mistænksom nabo bekræftede dog, at det var der, han boede. "Hvad laver du her," spurgte hun og, jeg sagde, jeg ville se, hvor Steve boede. "Jeg tror ikke, han er hjemme," svarede hun kort.

Sådan kan det gå, men måske er du heldigere. Nu kan du i hvert fald finde hans hus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?