Artikel top billede

Jens Alder er interesseret i at indtræde som ny bestyrelsesformand i RTX Telecom. Foto: Territorium/TDC.

Jens Alder står foran dansk tele-comeback

Den tidligere TDC-topchef Jens Alder kan være på vej tilbage i den danske telebranche.

Den tidligere TDC-topchef Jens Alder er snart at finde i den danske telebranche igen.

I hvert fald er han indstillet som nyt bestyrelsesmedlem i televirksomheden RTX Telecom, der har været igennem et turbulent år.

"Det er et forslag til generalforsamlingen, at Jens Alder bliver valgt, og det er vores forslag fra bestyrelsens side. Men det er i den sidste ende aktionærerne, der skal beslutte det," fortæller Mogens Elsberg, der forlader RTX-bestyrelsen efter mindre end et år som medlem.

Der herskede kaos i bestyrelsen hos den danske televirksomhed RTX Telecom i januar. Tre bestyrelsesmedlemmer gik i protest mod en bonus til direktionen.

Herefter indtrådte den tidligere Microsoft-direktør Mogens Elsberg som ny bestyrelsesformand i virksomheden, men hans virke som formand for bestyrelsen bliver en kort affære.

Habilitets-problem

Mogens Elsberg har besluttet at fratræde sin position i bestyrelsen, fordi der ifølge hovedpersonen selv er opstået et "habilitetsproblem".

Årsagen er, at han i juni blev ny administrerende direktør i GN Netcom.

Problemet opstår, fordi RTX Telecom er en virksomhed, som udvikler teleudstyr på vegne af andre virksomheder.

"I og med jeg er ansat i GN Netcom, har jeg et habilitetsproblem, idet RTX både beskæftiger sig med GN Netcom og nogle af vores konkurrenter. Det vil sige, at jeg i princippet kunne kigge over skulderen på vores konkurrenters produktudvikling, hvilket man selvfølgelig ikke gør i en bestyrelse direkte, men jeg kunne godt gøre det," fortæller Mogens Elsberg til Computerworld.

Alder er klar i kulissen

Bestyrelsen har derfor sonderet markedet for en egnet kandidat til at indtræde i bestyrelsen, og her er valget faldet på Jens Alder, der sidste år blev fyret som administrerende direktør og koncernchef i TDC.

Jens Alder har ifølge Mogens Elsberg udtrykt interesse for posten i bestyrelsen.

RTX Telecom afholder generalforsamling sidst i januar, hvor aktionærerne skal bestemme, hvorvidt Jens Alder bliver nyt bestyrelsesmedlem i virksomheden.

"Det er først og fremmest en generalforsamlings-beslutning, hvem der bliver valgt ind, og det er en bestyrelsesbeslutning, hvem der bliver bestyrelsesformand, så det må vi afvente at se, når bestyrelsen er trådt sammen," fortæller Mogens Elsberg.

RTX Telecom har igennem flere år kørt med røde regnskaber, og i foråret blev selskabets administrerende direktør Tage Rasmussen fyret. Siden hen er Jesper Mailind indsat som ny topchef i firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?