Artikel top billede

Google Chrome OS vil give hurtigere netbooks

Få et smugkig på, hvad der er i vente, når computere med det ny styresystem Chrome OS kommer i handlen.

Computerworld News Service: For et par uger siden løftede Google sløret for, hvad virksomheden håber vil blive en ny standard inden for styresystemer til netbooks.

Chrome OS er et hurtigt styresystem med lav overhead, det er baseret på Linux og starter direkte op i en browser, så brugeren er på nettet så hurtigt som muligt.

Computerworlds søstermedie, PC World i USA, har prøvekørt en tidlig version, siden Google frigav kildekoden til open source-miljøet. Her kommer et smugkig på, hvad der er i vente, når computere med det ny styresystem kommer i handlen om cirka et år.

Da Chrome OS udelukkende understøtter solid state-drev, starter det ekstremt hurtigt op. Den tidlige build, der her er blevet testet, er blot syv sekunder om at nå til login-skærmen og springer derfra stort set øjeblikkeligt til browseren.

I modsætning til traditionelle styresystemer giver Chrome OS kun få administrationsmuligheder, som ikke allerede findes i Googles browser, Chrome. Den væsentligste forskel er Chrome-ikonet i øverste venstre hjørne, der afslører en liste bogmærkede web-apps.

Men det er også så tæt på at installere software i Chrome OS, man overhovedet kommer.

Selvom det kan være en ulempe, at det ikke er muligt at installere programmer som i Windows, så er det samtidig en sikring mod vira og malware: Når der ikke kan installeres applikationer, kan der heller ikke blive installeret trojanere og anden skadelig software.

Ligner browseren på en prik

Ligesom Chrome-browseren er også Chrome OS baseret på faneblade. Men for at holde dine yndlings-apps ved hånden allerede ved login giver styresystemet mulighed for at hæfte faneblade fast i venstre side af fanebladsbjælken. Når et faneblad først er placeret der, vil det være der, hver gang du logger ind.

Bortset fra et ikon, der viser batterilevetid, et ur og et netværks-ikon i øverste højre hjørne ligner styresystemet den eksisterende Chrome-browser til Windows på en prik. Enkelthed er sagens kerne, og enkelthed er præcist, hvad man får.

Der er endnu ingen enheder på markedet, der kører Chrome OS, og der er heller ingen forventninger om nogen før andet halvår af 2010. Acer har erklæret, at virksomheden vil være blandt de første producenter - hvis ikke den allerførste - der lancerer en netbook med Googles styresystem installeret. Samtidig oplever Chrome allerede konkurrence fra FusionGarages JooJoo, som er en tablet med en skærm på 12,1 tommer, der kører et lignende browser-orienteret styresystem.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere