Foto: Torben Klint.

Politiske iagttagere dømmer Helge Sander ude

Helge Sander (V) er om få måneder en færdig mand som videnskabsminister i Danmark. Det mener politiske kommentatorer, der peger på to kvinder som kandidater til ministerposten.

Flere danske kommentatorer anser Helge Sander (V) som en færdig mand på posten som videnskabsminister, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med al sandsynlighed vil sammensætte et nyt ministerhold mellem februar og april.

Blandt andre vurderer DR's politiske redaktør Ask Rostrup, at VK-regeringen barsler med den største rokade siden indtrædelsen i 2001, og den mest sikre udskiftning ligger i Videnskabsministeriet.

"Helge Sander sidder på en meget vigtig post med store pengesummer og en masse forskningsprestige, men det har han bare ikke formået at gøre sexet. Han har siden indtrædelsen i 2001 ikke haft den store gennemslagskraft i offentligheden," siger Ask Rostrup.

En anden af de politiske kommentatorer, der ikke levner Helge Sander mange chancer for at køre videre i ministerbilen, er TV2's politiske redaktør Henrik Qvortrup.

"I lyset af at regeringen nævner it og forskning som indsatsområder, så går der naturligvis en masse tanker i retning af, om man skal beholde en - lad os kalde det - udtjent minister som Helge Sander på posten," lyder det fra Henrik Qvortrup.

"Samtidig drejer det sig om en minister, som aldrig for alvor er trådt i karakter og har fået sat it på dagsordenen. Derfor er det rimelig sandsynligt, at han går af efter en ministerrokade," fortsætter Henrik Qvotrup.

Ikke rigtige venner
Både Henrik Qvortrup og Ask Rostrup forklarer, at Helge Sander og Danmarks nyeste statsminister ikke er bonkammerater på samme måde som forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og videnskabsministeren er det.

Og det kan også være endnu et lod på vægtskålen, der sender Sander ud af Videnskabsministeriets bygninger i Bredgade.

"I politiske miljøer er det den almindelige opfattelse, at Helge Sanders gode venskab med Anders Fogh Rasmussen var en af grundene til, at Sander havnede i Videnskabsministeriet i første omgang. Nu hedder statsministeren Lars Løkke Rasmussen, og han skylder ikke Helge Sander noget som helst," siger Ask Rostrup.

Sander beholdes i trods
Henrik Qvortrup, der tidligere arbejdede som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, nævner dog, at Lars Løkke Rasmussen kan beholde Helge Sander i en form for trodsreaktion, efter medierne allerede har sat Sander uden for døren.

Trodsreaktionen tror Politikens politiske redaktør Peter Mogensen ikke på.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.