Foto: Torben Klint.

Politiske iagttagere dømmer Helge Sander ude

Helge Sander (V) er om få måneder en færdig mand som videnskabsminister i Danmark. Det mener politiske kommentatorer, der peger på to kvinder som kandidater til ministerposten.

Flere danske kommentatorer anser Helge Sander (V) som en færdig mand på posten som videnskabsminister, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med al sandsynlighed vil sammensætte et nyt ministerhold mellem februar og april.

Blandt andre vurderer DR's politiske redaktør Ask Rostrup, at VK-regeringen barsler med den største rokade siden indtrædelsen i 2001, og den mest sikre udskiftning ligger i Videnskabsministeriet.

"Helge Sander sidder på en meget vigtig post med store pengesummer og en masse forskningsprestige, men det har han bare ikke formået at gøre sexet. Han har siden indtrædelsen i 2001 ikke haft den store gennemslagskraft i offentligheden," siger Ask Rostrup.

En anden af de politiske kommentatorer, der ikke levner Helge Sander mange chancer for at køre videre i ministerbilen, er TV2's politiske redaktør Henrik Qvortrup.

"I lyset af at regeringen nævner it og forskning som indsatsområder, så går der naturligvis en masse tanker i retning af, om man skal beholde en - lad os kalde det - udtjent minister som Helge Sander på posten," lyder det fra Henrik Qvortrup.

"Samtidig drejer det sig om en minister, som aldrig for alvor er trådt i karakter og har fået sat it på dagsordenen. Derfor er det rimelig sandsynligt, at han går af efter en ministerrokade," fortsætter Henrik Qvotrup.

Ikke rigtige venner
Både Henrik Qvortrup og Ask Rostrup forklarer, at Helge Sander og Danmarks nyeste statsminister ikke er bonkammerater på samme måde som forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og videnskabsministeren er det.

Og det kan også være endnu et lod på vægtskålen, der sender Sander ud af Videnskabsministeriets bygninger i Bredgade.

"I politiske miljøer er det den almindelige opfattelse, at Helge Sanders gode venskab med Anders Fogh Rasmussen var en af grundene til, at Sander havnede i Videnskabsministeriet i første omgang. Nu hedder statsministeren Lars Løkke Rasmussen, og han skylder ikke Helge Sander noget som helst," siger Ask Rostrup.

Sander beholdes i trods
Henrik Qvortrup, der tidligere arbejdede som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, nævner dog, at Lars Løkke Rasmussen kan beholde Helge Sander i en form for trodsreaktion, efter medierne allerede har sat Sander uden for døren.

Trodsreaktionen tror Politikens politiske redaktør Peter Mogensen ikke på.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.