Illustration: Lene Sekjær.

Fremtidens it-folk er lønoptimister

Danske it-studerende ser lyst på fremtiden, og så har de Europas højeste forventninger til lønnen, når studiebøgerne skiftes ud med en rigtig arbejdsplads.

Det er ikke kun i private og offentlige virksomheder, at medarbejderne udsættes for tilfredshedsanalyser.

De universitetsstuderende bliver også spurgt om, hvad de egentlig går og mener og tænker.

En ny europæisk tilfredshedsundersøgelse viser, at de danske it- og ingeniørstuderende har en solid tiltro til, at fremtiden nok skal blive lys og belønne dem med masser af mammon.

Vil have høj løn
Både på landsplan og på de enkelte universiteter laves der jævnligt målinger af de studerendes tilfredshed og forventninger, men der er ikke mange undersøgelser, der er lige så omfattende som European Student Barometer, der udarbejdes af Trendence Institute i Berlin.

I undersøgelsen samles svar fra flere end 195.000 studerende på 755 institutioner i 22 lande, hvilket giver et samlet overblik over den europæiske ungdoms syn på uddannelsesforhold og karriereforventninger.

Inden for it- og ingeniøruddannelserne har knap 75.000 studerende deltaget i undersøgelsen, heraf 1.169 danske deltagere.

Tilbagemeldingen fra de it- og ingeniørstuderende er, at de helt overordnet er tilfredse med forholdene på universiteterne. På en skala fra 1 til 7 scorer eksempelvis Aalborg Universitet karakteren 5,1, mens det europæiske gennemsnit er på 4,8.

Samlet set har de it- og ingeniørstuderende i hele Danmark ifølge European Student Barometer stor tiltro til, at studiet kvalificerer dem til at klare sig godt.

Hele 80,1 procent af de danske studerende indenfor områderne mener, at de gennem deres studium er godt rustet til arbejdsmarkedet.

Det tal står i klar kontrast til det europæiske gennemsnit på kun 54,7 procent.

Generelt har danske it- og ingeniørstuderende også en stærk tiltro til deres kommende karriere og karrieremuligheder, og de har også Europas højeste forventninger til lønnen på første arbejdsplads.

Efter studiet er forventningen at være i arbejde efter 3,1 måneder i Danmark. På europæisk plan er tallet 4,2 måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.