Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær.

Fremtidens it-folk er lønoptimister

Danske it-studerende ser lyst på fremtiden, og så har de Europas højeste forventninger til lønnen, når studiebøgerne skiftes ud med en rigtig arbejdsplads.

Det er ikke kun i private og offentlige virksomheder, at medarbejderne udsættes for tilfredshedsanalyser.

De universitetsstuderende bliver også spurgt om, hvad de egentlig går og mener og tænker.

En ny europæisk tilfredshedsundersøgelse viser, at de danske it- og ingeniørstuderende har en solid tiltro til, at fremtiden nok skal blive lys og belønne dem med masser af mammon.

Vil have høj løn

Både på landsplan og på de enkelte universiteter laves der jævnligt målinger af de studerendes tilfredshed og forventninger, men der er ikke mange undersøgelser, der er lige så omfattende som European Student Barometer, der udarbejdes af Trendence Institute i Berlin.

I undersøgelsen samles svar fra flere end 195.000 studerende på 755 institutioner i 22 lande, hvilket giver et samlet overblik over den europæiske ungdoms syn på uddannelsesforhold og karriereforventninger.

Inden for it- og ingeniøruddannelserne har knap 75.000 studerende deltaget i undersøgelsen, heraf 1.169 danske deltagere.

Tilbagemeldingen fra de it- og ingeniørstuderende er, at de helt overordnet er tilfredse med forholdene på universiteterne. På en skala fra 1 til 7 scorer eksempelvis Aalborg Universitet karakteren 5,1, mens det europæiske gennemsnit er på 4,8.

Samlet set har de it- og ingeniørstuderende i hele Danmark ifølge European Student Barometer stor tiltro til, at studiet kvalificerer dem til at klare sig godt.

Hele 80,1 procent af de danske studerende indenfor områderne mener, at de gennem deres studium er godt rustet til arbejdsmarkedet.

Det tal står i klar kontrast til det europæiske gennemsnit på kun 54,7 procent.

Generelt har danske it- og ingeniørstuderende også en stærk tiltro til deres kommende karriere og karrieremuligheder, og de har også Europas højeste forventninger til lønnen på første arbejdsplads.

Efter studiet er forventningen at være i arbejde efter 3,1 måneder i Danmark. På europæisk plan er tallet 4,2 måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere