Sanders 3.011 dage som minister - gik det godt?

ComputerViews: Helge Sander nåede at sidde 3.011 dage som videnskabsminister. Det er en ubestridelig rekord. Han var manden, de kaldte en letvægter. Men var han nu også det?

ComputerViews: Det var en meget stolt Herning-borgmester, der 27. november 2001 trådte frem foran Amalienborg i den traditionelle opstilling, som enhver ny regering indtager i øjeblikket efter, at statsministeren har været hos dronningen for at meddele hende om den ny politiske top i Danmark.

Helge Sander stod et par skridt bag sin gamle ven og nye chef, Venstres ny-udnævnte statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Sammen med de øvrige ny-udnævnte ministre i den borgerlige VK-regering - hvor kun Helge Sander og udenrigsminister Per Stig Møller (K) fortsat har deres poster fra dengang - ville de lade det borgerlige projekt flyde ind over Danmark.

Det er 3.011 dage siden.

I dag er det slut.

Helge Sander er ude som minister, og der var ikke mange, der ville have sat deres penge på, at den folkelige Herning-borgmester ville blive en af de længst-siddende ministre på samme post i nyere dansk politik, da han tiltrådte i 2001 (hans nære personlige venskab med Anders Fogh Rasmussen ufortalt).

Allerede ved udnævnelsen var der ikke mange i erhvervslivet, der klappede i hænderne.

Helge Sander blev regnet for en letvægter, og det hjalp ikke meget, at det daværende IT- og Forskningsministerium med hans udnævnelse også fik lagt universiteterne, erhvervsforskerne og teknologi og innovation under sig, så rammerne til et superministerium, der skulle føre Danmark brusende ind i it-fremtiden, var lagt.

Erhvervslivets organisationer kunne alene strække sig til en reserveret velkomst, selv om målsætningen var klar:

Det nye videnskabsministerium skulle "styrke vækst-potentialet og det danske samfunds konkurrence-evne i vidensøkonomien", som det hed.

Altså gøre Danmark til en international topspiller inden for viden-økonomien.

Popularitet for nedadgående
Siden har Helge Sanders ry og rygte og hans popularitet været udfordret.

Herningenseren Helge Sander har i de forløbne otte år fået mange tæv blandt brugere og interesse-grupper i de videnstunge områder, der hører under hans ressort og som i stor udstrækning er præget af en akademisk tilgang og mange højtuddannede, vidende og krævende sektor-specialister, der har haft svært ved at mønstre respekt for den folkelige Sander.

Han har da heller aldrig har kunnet rende fra, at han ved sin udnævnelse ikke tidligere havde arbejdet politisk med mange af de tunge områder, som han nu fik ansvaret for.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.