Artikel top billede

Italiensk Windows-retssag begynder i næste uge

En retssag, der er anlagt på baggrund af nye italienske love, kan påvirke alle større pc-producenter.

Computerworld News Service: En italiensk retssag, der søger erstatning fra pc-producenter, der har pre-installeret uønsket Microsoft-software, tager sin begyndelse i næste uge. Det fortæller lederen af den forbrugergruppe, der står bag det kollektive søgsmål.

"Vi vil fremlægge sagen for retten i næste uge, tror jeg. Advokaterne er tilbage fra ferie nu, og de er allerede i gang med forberedelserne," siger formanden for ADUC ('Association for the Rights of Users and Consumers'), Vincenzo Donvito, i et telefoninterview.

Retssagen, der er anlagt på baggrund af nye italienske love, der tillader kollektive søgsmål, kommer til at påvirke alle større pc-producenter, tilføjer han.

ADUC-formanden nævner specifikt Hewlett-Packard som et muligt mål og han pointerer, at retssagen først og fremmest vil påvirke de producenter, der sælger flest computere.

HP har ikke umiddelbart nogen kommentarer til sagen.

"Teknisk set vil der blive tale om et kollektivt søgsmål for hver producent, og stævningen vil blive afleveret i de byer, hvor virksomhederne har deres italienske hovedkvarter," lyder det fra Vincenzo Donvito.

Omkring 2000 personer har udtrykt interesse i at deltage i initiativet, som er åbent for alle, der har købt en pc med pre-installeret Windows, og som derefter har afvist software-licensen og ladet styresystemet stå ubrugt hen.

"Vi har allerede vundet en principiel prøvesag," tilføjer han.

"Nu handler det ikke længere om principper, men om et konkret krav om tilbagebetalinger."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere