Vint Cerf: Vi kan ikke flytte vores cloud-data

Internettets fader efterlyser standarder, der kan sikre, at cloud computing-brugere kan flytte data fra en leverandør til en anden.

Computerworld News Service: Vint Cerf, der var med til at designe internettets TCP/IP-protokol og anses for at være en af internettets ophavsmænd, fremhævede ved en begivenhed i sidste uge behovet for standarder for data-portabilitet inden for cloud computing.

Der er forskellige cloud-løsninger fra virksomheder som Microsoft, Amazon, IBM og Google, men der mangler interoperabilitet mellem dem, forklarede Cerf ved en begivenhed ved forretnings- og teknologi-organisationen Churchill Club i Menlo Park i Californien.

"På et eller andet tidspunkt giver det mening for nogen at sige: 'Jeg vil gerne flytte mine data fra cloud A til cloud B'," men de forskellige cloud-løsninger kan ikke tale sammen, påpeger han.

"Vi har ingen standarder cloud-løsningerne imellem," siger Cerf. Den aktuelle cloud-situation ligner den mangel på kommunikation og indsigt, der rådede blandt computernetværk i 1973, mener Cerf, der nu er vice president og ledende internet-evangelist hos Google.

"Folk kommer til at få brug for at flytte rundt på deres data, de kommer til at få brug for at kunne få cloud-løsningerne til at gøre forskellige ting," siger Cerf.

De kommer måske endda til at få brug for, at forskellige clouds interagerer med hinanden for at udnytte den beregningskraft og kapacitet, sådanne kombinationer kunne tilbyde, forklarer han.

Stadig lang vej igen
"Der skal stadig udføres en masse forskning, ligesom protokoller skal designes, og standarder skal implementeres for at gøre det muligt for folk at håndtere deres aktiver i cloud-løsningerne," siger Cerf.

Google deler denne opfattelse, siger han. Som det er nu, kan brugerne godt få deres data ud af Googles cloud, selvom de dog muligvis ikke kan sende det direkte til en anden cloud-løsning.

Cerf understregede også sikkerheden ved cloud computing. "Stærk autentifikation vil være et kritisk element til at sikre cloud-løsningerne," siger han.

Obama-regeringen i USA har udtrykt en interesse i brugen af cloud-baseret teknologi til at gøre regeringen mere effektiv og til kommunikation mellem de forskellige statsorganer, fortæller han.

I kommentarer til andre emner forudsiger Cerf en voksende rolle for mobile enheder i hverdagen samtidig med internetforbindelse i flere apparater heriblandt husholdningsapparater og kontorudstyr.

"Når det sker, er mobilen potentielt en fjernbetjening til alle disse ting," forklarer han.

"Mobilen kommer nu til at erstatte alle de små fjernbetjeninger, der ligger på bordet foran dig," forudsiger han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.