Artikel top billede

Alcatel-Lucent: Optisk switch har mange fordele

Alcatel-Lucent tror, at en optisk switch kan tackle teleoperatørernes udfordringer med voldsomt voksende trafikmængder.

Computerworld News Service: Alcatel-Lucent vil forsøge at tackle den voksende mængde trafik på teleoperatørernes netværk med en optisk switch, der kan håndtere fire terabit per sekund med et mindre strømforbrug per bit end det udstyr, der bruges i dag.

1870 Transport Teraswitch (TTS) er baseret på en ny chip, der er bygget af Alcatel til blandede trafik-typer ved en terabit per sekund.

Den første udgave af produktet får en maksimumkapacitet på fire terabit per sekund i et enkelt chassis.

Den vil senere blive skaleret op til otte terabit per sekund. Alcatel-Lucents nuværende fiber-switche har en kapacitet på 640 gigabit per sekund.

Trafikken på tjenesteleverandørernes netværk vokser med stor hast især ført an af video-trafik og brugen af mobile data-netværk, der fører tilbage til den trådede infrastruktur.

Inddeles i flere bølgelængder

Fremskridt i fiber-teknologi har gjort det muligt for teleoperatørerne at inddele det lys, der løber sig over en enkel optisk fiber, i flere bølgelængder, og derved øge kapaciteten af de eksisterende netværk og presse routerne til at håndtere mere trafik.

En enkel fibers kapacitet nærmer sig en terabit per sekund, fortæller Alberto Valsecchi, der er vice president for fiber-marketing hos Alcatel-Lucent.

Samtidig udvikler teknologien sig i en retning, der forenkler netværkene og gør dem mere effektive til at flytte data-pakkerne.

1870 TTS vil fungere sammen med bade nye og eksisterende teknologier i en teleoperatørs kernenetværk heriblandt TDM (time-division multiplexing), SONET/SDH (synchronous optical networking/synchronous digital hierarchy) og såkaldt carrier Ethernet, oplyser Valsecchi.

Platformen er designet til at hjælpe teleselskaberne til at migrere fra forældede systemer til end-to-end IP-pakke-netværk.

Netværksudstyr kan spare strøm

Alcatel har tidligere brugt denne "universelle" tilgang på dens 1850 Transport Service Switch (TSS), der er en såkaldt aggregation-switch, der er designet til at fungere tættere på periferien af netværket.

Begge platforme kan administreres ved hjælp af den samme styringssoftware.

Alcatel har i designet af den ny chip skåret strømforbruget ned til en ottendedel af, hvad tidligere processorer bruger.

Lavt strømforbrug

Chippen i 1870 TTS burger 0,04 watt per gigabit per sekund, fortæller Valsecchi.

Virksomheden fremhæver nu lavt strømforbrug i sit netværksudstyr, som ellers har fået mindre opmærksomhed i forhold til strømforbrug end eksempelvis servere har.

I sidste uge førte Alcatel an i oprettelsen af et konsortium ved navn Green Touch, der skal begynde på en frisk med udvikling af netværksudstyr med lavt strømforbrug.

Deltagerne inkluderer Samsung, China Mobile, AT&T og andre heriblandt Massachusetts Institute of Technology (MIT).

1870 TTS understøtter protokollen GMPLS/ASON (generalized multiprotocol label switching/automatically switched optical network), som gør teleselskaberne i stand til at undgå at route bestemt trafik og i stedet switche trafikken igennem kernen af netværket, siger Michael Sedlick, der er leder af cross-connect product line management hos Alcatel. GMPLS giver også et mere pålideligt kernenetværk med genoprettelse fra adskillige nedbrud, så teleselskaberne kan tilbyde stærkere service-level agreements (SLA'er), fortæller Sedlick.

Det er afgørende for teleselskaberne at presse mere ydelse ud af netværkenes nøgleudstyr for at holde trit med efterspørgslen, siger Andrew Schmitt, der er analytiker hos Infonetics. Siden omkring 2002 er den samlede IP-trafik vokset med gennemsnitlig 40 procent per år, mens forbruget på optisk udstyr kun er steget med omkring seks til otte procent, oplyser han.

"Man forsøger at øge den samlede kapacitet uden yderligere omkostninger," siger Schmitt.

Alcatels "universelle" optiske switche skiller sig ud, fordi de inkluderer så mange funktioner i en enkelt kasse, påpeger Schmitt. Fordi de inkluderer Layer 2 Ethernet-switching og andre funktioner, reducerer systemerne fra Alcatel den mængde af udstyr, som teleselskaberne er nødt til at investere i og vedligeholde, siger han.

De fleste optiske platforme opnår ikke den samme integration, som Alcatel gør. Fujitsu Network Communications Flashwave 9500 er nok det produkt, der kommer nærmest.

1870 TTS vil efter planen blive tilgængelig i andet kvartal i år. Platformen er ifølge virksomheden i gang med at blive testet af tjenesteleverandører, hvoraf en enkelt, som Alcatel afviser at sætte navn på, har forpligtet sig til at udrulle den. Alcatel-Lucent offentliggør ikke sine produkters priser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere