Google Android vil slå alt og alle af banen

Vi kan vente millioner og atter millioner af solgte Android-enheder i 2013. Kun ét system vil komme i nærheden af Android.

Computerworld News Service: Googles mobilstyresystem, Android, vil ifølge en prognose fra IDC være det hurtigst voksende styresystem fra i dag og indtil 2013, hvor det vil blive det andet mest populære mobilstyresystem.

Denne prognose fra IDC ligner til forveksling de nye tal fra Gartner, der forventer, at Android indtager andenpladsen bag Nokias Symbian allerede i 2012.

IDC baserer sine tal på analyser af markedstendenser samt interviews med chefer fra leverandørerne.

IDC vurderer, at Symbian og Android vil blive de to mest populære styresystemer på de 391 millioner smartphones, som analysehuset forventer, vil blive solgt i 2013.

BlackBerry vil blive det tredje mest populære mobilstyresystem efterfulgt af Windows Mobile og iPhone, vurderer IDC. Gartner forudsiger stort set det samme for 2012, som IDC gør for 2013, men placerer dog iPhone-styresystemet på fjerdepladsen foran Windows Mobile.

Måske grund til forvirring
Selvom Android vil få den største vækst af dem alle til og med 2013, så bemærker IDC, at det kører på enheder fra en vifte af producenter, hvilket kan vise sig "at skabe forvirring blandt slutbrugere, der sammenligner deres erfaringer med forskellige Android-enheder."

IDC bemærker også, at uafhængige applikationsudviklere indtil videre har haft nogle problemer med Android, hvor de har været nødt til at skrive adskillige rettelser og opdateringer til deres applikationer for at tilpasse dem til forskellige specifikationer på de forskellige Android-enheder.

"Denne fragmentering af enheder vil sandsynligvis fortsætte med at plage Android-udviklerne. De, der har dybe lommer, vil højst sandsynligt trives, mens de mindre udviklere vil skulle kæmpe mere for det," skriver IDC i sin rapport.

Analytiker hos IDC Will Stofega siger i et interview, at brancheobservatørerne ikke var helt sikre på, hvad de skulle mene om Android i begyndelsen af sidste år.

De fleste analytikere havde dog sidst på året konkluderet, at "dette styresystem bliver stort."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.