Artikel top billede

Europæisk telebranche frygter antipirat-aftale

Den europæiske telebranche er bekymret for udfaldet af den globale antipirat-aftale ACTA, der kan betyde trafik-filtrering eller muligheden for at afkoble internetbrugere.

Hemmelighedskræmmeriet omkring den stormomsuste antipirataftale ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement) får nu de europæiske teleselskabers brancheorganisation, ETNO, til at slå alarm.

Organisationen frygter, at ACTA-aftalen, som siden begyndelsen har været omgærdet af dyb hemmelighed, kan udgøre en trussel mod en lang række grundlæggende borgerrettigheder.

Teleselskaberne giver nemlig udtryk for, at et eventuelt tab af det såkaldte "mere conduit-princip" (ren transport), der holder teleselskaberne skadesløse for kundernes eventuelle pirateri på nettet, kan udgøre en trussel mod ytringsfriheden, det åbne internet og beskyttelsen af privatlivets fred.

Den europæiske teleorganisation opfordrer forud for dagens forhandlinger om traktaten i Mexico til at opnå en aftale, som beskytter EU-lovgivningens balance mellem brugernes og rettighedshavernes hensyn.

Frygter tab af borgerrettigheder

ACTA-aftalen har længe været omstridt, netop fordi den frygtes at kunne sætte almen retspraksis ud af spil, så det vil være op til den enkelte internetkunde at bevise sin uskyld ved mistanke om piratkopiering.

Samtidig er hensigten, at internetudbydere skal have ansvaret for kundernes brug af internettet, så de skal gribe ind, hvis kunderne bryder ophavsretsloven.

Metoden har klare ligheder med den omdiskuterede three-strikes model fra den europæiske telekom-pakke.

"ETNO er bekymret for, at uforholdsmæssigt store og vidtgående tiltag, som eksempelvis filtrering eller muligheden for at afkoble internetbrugere kan blive introduceret ved hjælp af ACTA-aftalen, som i øjeblikket forhandles mellem EU, USA og andre."

"Sådanne tiltag vil fuldstændig modsige de brugerrettigheder, som i øjeblikket er forankret i EU-lovgivningen og styrket med den netop vedtagne telekommunikationspakke," siger Michael Bartholomew, direktør for ETNO i en pressemeddelelse.

Holdt hemmelig siden begyndelsen

Den europæiske telebranche er ikke først med bekymring over, at forhandlingerne om den globale antipirataftale foregår bag lukkede døre.

Tidligere har flere græsrodsorganisationerudtrykt bekymring for forhandlingerne, som fra begyndelsen er foregået bag lukkede døre.

Meget af offentlighedens kendskab til indholdet af den kommende aftale skyldes lækager af arbejdspapirer fra forhandlingerne mellem parterne.

Af disse dokumenter fremgår det, at forhandlerne arbejder med en model, som ligner ideen om den stærkt omdiskuterede three strikes-model.

"ACTA-forhandlingerne, som går udenom den demokratiske proces i EU, må ikke medføre tiltag, som er urimelige i forhold til europæisk målestok og EU-borgeres rettigheder," skriver organisationen i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.