Artikel top billede

Europæisk telebranche frygter antipirat-aftale

Den europæiske telebranche er bekymret for udfaldet af den globale antipirat-aftale ACTA, der kan betyde trafik-filtrering eller muligheden for at afkoble internetbrugere.

Hemmelighedskræmmeriet omkring den stormomsuste antipirataftale ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement) får nu de europæiske teleselskabers brancheorganisation, ETNO, til at slå alarm.

Organisationen frygter, at ACTA-aftalen, som siden begyndelsen har været omgærdet af dyb hemmelighed, kan udgøre en trussel mod en lang række grundlæggende borgerrettigheder.

Teleselskaberne giver nemlig udtryk for, at et eventuelt tab af det såkaldte "mere conduit-princip" (ren transport), der holder teleselskaberne skadesløse for kundernes eventuelle pirateri på nettet, kan udgøre en trussel mod ytringsfriheden, det åbne internet og beskyttelsen af privatlivets fred.

Den europæiske teleorganisation opfordrer forud for dagens forhandlinger om traktaten i Mexico til at opnå en aftale, som beskytter EU-lovgivningens balance mellem brugernes og rettighedshavernes hensyn.

Frygter tab af borgerrettigheder

ACTA-aftalen har længe været omstridt, netop fordi den frygtes at kunne sætte almen retspraksis ud af spil, så det vil være op til den enkelte internetkunde at bevise sin uskyld ved mistanke om piratkopiering.

Samtidig er hensigten, at internetudbydere skal have ansvaret for kundernes brug af internettet, så de skal gribe ind, hvis kunderne bryder ophavsretsloven.

Metoden har klare ligheder med den omdiskuterede three-strikes model fra den europæiske telekom-pakke.

"ETNO er bekymret for, at uforholdsmæssigt store og vidtgående tiltag, som eksempelvis filtrering eller muligheden for at afkoble internetbrugere kan blive introduceret ved hjælp af ACTA-aftalen, som i øjeblikket forhandles mellem EU, USA og andre."

"Sådanne tiltag vil fuldstændig modsige de brugerrettigheder, som i øjeblikket er forankret i EU-lovgivningen og styrket med den netop vedtagne telekommunikationspakke," siger Michael Bartholomew, direktør for ETNO i en pressemeddelelse.

Holdt hemmelig siden begyndelsen

Den europæiske telebranche er ikke først med bekymring over, at forhandlingerne om den globale antipirataftale foregår bag lukkede døre.

Tidligere har flere græsrodsorganisationerudtrykt bekymring for forhandlingerne, som fra begyndelsen er foregået bag lukkede døre.

Meget af offentlighedens kendskab til indholdet af den kommende aftale skyldes lækager af arbejdspapirer fra forhandlingerne mellem parterne.

Af disse dokumenter fremgår det, at forhandlerne arbejder med en model, som ligner ideen om den stærkt omdiskuterede three strikes-model.

"ACTA-forhandlingerne, som går udenom den demokratiske proces i EU, må ikke medføre tiltag, som er urimelige i forhold til europæisk målestok og EU-borgeres rettigheder," skriver organisationen i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.