Ditte Deenfeldt er i dag spildesigner hos spilfirmaet Massive i Sverige.

Mød en dansk spildesigner i Sverige

Der er forholdsvis få ledige stillinger i den danske computerspilbranche. Det har fået nogle til at søge til udlandet. Computerworld har talt med en af dem.

Portræt: Ditte Deenfeldt var ambitiøs som nyuddannet akademiker fra IT-Universitetet. Hun ville ud og have erfaring med at producere store spiltitler, som dem hun selv nød at spille. Men hjemme i Danmark var der kun IO Interactive og Deadline Games. Så da hun fik tilbudt en stilling i det store udland, tog hun den prompte.

"Når man kommer ud som nyuddanet, er man super ambitiøs. Man tror, at man kan alt, og da jeg kom ud var der ingen finanskrise, og derfor stillede jeg nogle kvalitetskrav til de spiludgivelser, som jeg skulle være med til at designe," fortæller Ditte Deenfeldt.

I dag arbejder Ditte Deenfeldt som spildesigner i Malmø for det svenske spilfirma Massive, der mest er kendt for det anmelderroste strategispil World in Conflict.

Hvad laver en spildesigner?
Hendes daglige arbejde består i at skabe rammerne for de spil, som et spilfirma producerer.

"Hvis jeg som designer skulle lave spillet skak, er jeg den person, som beslutter, hvordan brikkerne må flyttes for at få et spil, der fungerer bedst muligt," forklarer Ditte Deenfeldt.

Det er en daglig proces, hvor en typisk arbejdsdag går med at koordinere og planlægge mellem de forskellige enheder, der arbejder på et spil eller en udvidelse til et spil.

En typisk dag kan blandt andet starte med, at spildesigneren får en liste af balanceringsudfordringer i et spil. Det kan være, at der er en funktion i spillet, der ikke fungerer optimalt.

For at kunne løse udfordringen skal spildesigneren i kontakt med programmeringsafdelingen, den grafiske afdeling og testafdelingen. Enhver ændring i spillet skal spildesigneren så koordinere og dokumentere.

Umiddelbart en kompliceret proces, men Ditte Deenfeldt kunne ikke drømme om at bytte det til noget andet mere simpelt.

"Den stilling, som jeg har nu, er en drømmepositionen. Da jeg var færdiguddannet og fik jobbet, var det for mig fuldstændigt underordnet, om jeg skulle flytte til Malmø, Helsinki eller Montreal. Når man har brugt fem år på at tage en uddannelse, vil man også gerne kunne bruge den til noget," fortæller Ditte Deenfeldt.

Et firma til en hel branche
Ditte Deenfeldt oplever også, at nogle af hendes tidligere studiekammerater fra IT-Universitetet ikke nødvendigvis har kunnet bruge deres kandidatgrader til noget.

"Der er desværre kun et større spilfirma i Danmark, og det er IO Interactive. Det giver desværre ikke så mange muligheder for en nyuddannet kandidat i spildesign i Danmark," siger Ditte Deenfeldt.

Nogle af de kandidatstuderende fra IT-Universitetet har forsøgt sig med de små danske udviklere, herunder Press Play og Limbo, men generelt er det en relativ ustabil lønsituation, der går de nyuddannede kandidater i møde, når de vælger at arbejde for små nystartede iværksætterfirmaer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?