Ditte Deenfeldt er i dag spildesigner hos spilfirmaet Massive i Sverige.

Mød en dansk spildesigner i Sverige

Der er forholdsvis få ledige stillinger i den danske computerspilbranche. Det har fået nogle til at søge til udlandet. Computerworld har talt med en af dem.

Portræt: Ditte Deenfeldt var ambitiøs som nyuddannet akademiker fra IT-Universitetet. Hun ville ud og have erfaring med at producere store spiltitler, som dem hun selv nød at spille. Men hjemme i Danmark var der kun IO Interactive og Deadline Games. Så da hun fik tilbudt en stilling i det store udland, tog hun den prompte.

"Når man kommer ud som nyuddanet, er man super ambitiøs. Man tror, at man kan alt, og da jeg kom ud var der ingen finanskrise, og derfor stillede jeg nogle kvalitetskrav til de spiludgivelser, som jeg skulle være med til at designe," fortæller Ditte Deenfeldt.

I dag arbejder Ditte Deenfeldt som spildesigner i Malmø for det svenske spilfirma Massive, der mest er kendt for det anmelderroste strategispil World in Conflict.

Hvad laver en spildesigner?
Hendes daglige arbejde består i at skabe rammerne for de spil, som et spilfirma producerer.

"Hvis jeg som designer skulle lave spillet skak, er jeg den person, som beslutter, hvordan brikkerne må flyttes for at få et spil, der fungerer bedst muligt," forklarer Ditte Deenfeldt.

Det er en daglig proces, hvor en typisk arbejdsdag går med at koordinere og planlægge mellem de forskellige enheder, der arbejder på et spil eller en udvidelse til et spil.

En typisk dag kan blandt andet starte med, at spildesigneren får en liste af balanceringsudfordringer i et spil. Det kan være, at der er en funktion i spillet, der ikke fungerer optimalt.

For at kunne løse udfordringen skal spildesigneren i kontakt med programmeringsafdelingen, den grafiske afdeling og testafdelingen. Enhver ændring i spillet skal spildesigneren så koordinere og dokumentere.

Umiddelbart en kompliceret proces, men Ditte Deenfeldt kunne ikke drømme om at bytte det til noget andet mere simpelt.

"Den stilling, som jeg har nu, er en drømmepositionen. Da jeg var færdiguddannet og fik jobbet, var det for mig fuldstændigt underordnet, om jeg skulle flytte til Malmø, Helsinki eller Montreal. Når man har brugt fem år på at tage en uddannelse, vil man også gerne kunne bruge den til noget," fortæller Ditte Deenfeldt.

Et firma til en hel branche
Ditte Deenfeldt oplever også, at nogle af hendes tidligere studiekammerater fra IT-Universitetet ikke nødvendigvis har kunnet bruge deres kandidatgrader til noget.

"Der er desværre kun et større spilfirma i Danmark, og det er IO Interactive. Det giver desværre ikke så mange muligheder for en nyuddannet kandidat i spildesign i Danmark," siger Ditte Deenfeldt.

Nogle af de kandidatstuderende fra IT-Universitetet har forsøgt sig med de små danske udviklere, herunder Press Play og Limbo, men generelt er det en relativ ustabil lønsituation, der går de nyuddannede kandidater i møde, når de vælger at arbejde for små nystartede iværksætterfirmaer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.