Fredagens aviser om it

Direktør for Go Applicate fratræder, Dansk IBM-chef i lære om Web 2.0, IPad vil blive stor sællert, En ud af seks danskere piratkopiere, It-sikkerhedsarbejdsgruppe nedsat af Espersen

Direktør for Go Applicate fratræder
Børge Witthøft er nu tidligere administrerende drektør for den århusianske it-virksomhed, Go Applicate, efter blot to måneder på posten.
Go Applicate er en af de såkaldte gazelle-virksomheder, som bliver kåret af erhvervsbladet Dagbladet Børsen.
(Dagbladet Børsen)

Dansk IBM-chef i lære om Web 2.0
Den administrerende direktør i IBM Danmark, Lars Mikkelgaard-Jensen har nu fået en Web 2.0-mentor. Det er den 37-årige Chrstian Carlsson, der rådgiver topchefen i mulighederne i at anvende sociale medier.
(Dagbladet Børsen)

IPad vil blive stor sællert
Den nye iPad vil komme til at være en solid sællert, mener flere eksperter. Men det kommer til at være prisen, der afgører, om den nye gadget får indpas på det danske marked.

Det danske dagblad, Politiken, afviser samtidig, at være first-mover på udbredelsen af en digital udgave af avisen beregnet til iPad'en.

"Den (iPad'en) skal dog først have en vis udbredelse, før vi går i gang," siger Michael Arreboe, Politikens chef for digitale medier.
(Politiken)

En ud af seks danskere piratkopierer
En ud af seks danskere har prøvet at være pirat ifølge en undersøgelse fra kabel-leverandøren Yousee.

Ronnie Fridthjof, producent på den danske film 'Blå mænd', mener, at man skal stramme op på mulighederne for at straffe dem, der downloader ulovligt.
(Politiken)

It-sikkerhedsarbejdsgruppe nedsat af Espersen
Erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) har nedsat en arbejdsgruppe, der har til formål at fastsætte nogle it-sikkerhedsanbefalinger til regeringen.

Gruppen består af repræsentanter for erhvervsorganisationer og forsikringsbranchen og vil til maj komme med en række anbefalinger til regeringen om, hvad regeringen kan gøre for at sikre erhvervslivet mod it-kriminalitet.
(Morgenavisen Jyllands-Posten)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.