Tegning: Lene Sekjær.

IDC om standard-beslutning: Tilbage til start

Det politiske system har spillet fallit i sagen om åbne standarder med dagens afgørelse, hvor man nu starter forfra, mener IDC. Der er ikke blevet rykket afgørende mellem ODF og OOXML, lyder det.

Anvendelse af en grundlæggende teknologi som dokumentstandarder kan ikke og bør ikke være en politisk diskussion.

Så klar lyder beskeden fra direktør Per Andersen fra analysehuset IDC ovenpå dagens afgørelse i Folketinget.

"En udtalelse som at "ODF er vinder" viser, hvordan det politiske system spiller fallit ved overhovedet at gøre en sådan diskussion til en politisk agenda," siger han.

Per Andersen forklarer, at man med dagens afgørelse ryger tilbage til start. Han mener ikke, at dagens afgørelse rykker afgørende mellem ODF og OOXML.

"Man starter nu forfra. Med B103 blev der allerede i 2006 taget den samme beslutning og IT og Telestyrelsen gjorde den operationel med hensyn til definitionen af "åbne standarder"," siger Per Andersen.

Allerede vurderet
Han forklarer, at IT og Telestyrelsen allerede har foretaget en vurdering af, hvilke organisationer og standarder, der kan betegnes som "åbne".

"De kriterier der nu er fastlagt (læs dem her, red) indeholder absolut intet nyt i forhold til de kriterier, der allerede er lagt til grund for det offentliges vurdering af begrebet "åbne standarder"," siger han.

Per Andersen forklarer, at den eneste forskel er, hvem der nu skal vurdere det.

"Det nye er, hvad oppositionen ikke har opdaget, er at man skifter kompetencen fra dem, der i et årti har arbejdet med åbne standarder (IT og Telestyrelsen, red) til en mere eller mindre tilfældig gruppen af eksperter, som så nu vil blive underlagt voldsomt pres fra de politiske- og lobby-interesser, der forsøger at styre agendaen," siger Per Andersen.

Han mener, at hele sagen om åbne standarder er gået al for vidt.

"Hele sagen er løbet helt af sporet. Som en prominent offentligt it-chef sagde til mig for nylig: Det er helt absurd. Lad os nu for pokker få lov til at vælge de standarder, der giver mening i vores arkitektur og vores systemer," siger Per Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.