Tegning: Lene Sekjær.

IDC om standard-beslutning: Tilbage til start

Det politiske system har spillet fallit i sagen om åbne standarder med dagens afgørelse, hvor man nu starter forfra, mener IDC. Der er ikke blevet rykket afgørende mellem ODF og OOXML, lyder det.

Anvendelse af en grundlæggende teknologi som dokumentstandarder kan ikke og bør ikke være en politisk diskussion.

Så klar lyder beskeden fra direktør Per Andersen fra analysehuset IDC ovenpå dagens afgørelse i Folketinget.

"En udtalelse som at "ODF er vinder" viser, hvordan det politiske system spiller fallit ved overhovedet at gøre en sådan diskussion til en politisk agenda," siger han.

Per Andersen forklarer, at man med dagens afgørelse ryger tilbage til start. Han mener ikke, at dagens afgørelse rykker afgørende mellem ODF og OOXML.

"Man starter nu forfra. Med B103 blev der allerede i 2006 taget den samme beslutning og IT og Telestyrelsen gjorde den operationel med hensyn til definitionen af "åbne standarder"," siger Per Andersen.

Allerede vurderet
Han forklarer, at IT og Telestyrelsen allerede har foretaget en vurdering af, hvilke organisationer og standarder, der kan betegnes som "åbne".

"De kriterier der nu er fastlagt (læs dem her, red) indeholder absolut intet nyt i forhold til de kriterier, der allerede er lagt til grund for det offentliges vurdering af begrebet "åbne standarder"," siger han.

Per Andersen forklarer, at den eneste forskel er, hvem der nu skal vurdere det.

"Det nye er, hvad oppositionen ikke har opdaget, er at man skifter kompetencen fra dem, der i et årti har arbejdet med åbne standarder (IT og Telestyrelsen, red) til en mere eller mindre tilfældig gruppen af eksperter, som så nu vil blive underlagt voldsomt pres fra de politiske- og lobby-interesser, der forsøger at styre agendaen," siger Per Andersen.

Han mener, at hele sagen om åbne standarder er gået al for vidt.

"Hele sagen er løbet helt af sporet. Som en prominent offentligt it-chef sagde til mig for nylig: Det er helt absurd. Lad os nu for pokker få lov til at vælge de standarder, der giver mening i vores arkitektur og vores systemer," siger Per Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.