Artikel top billede

Torsten Schack Pedersen fra Venstre er på linje med Højhastighedskomiteen. Foto: Henrik Sørensen/Folketinget

Venstre vil afskaffe det tvungne antennebidrag

Tiden er løbet fra tilslutningspligten i antenneforeninger, mener Venstres teleordfører.

I dag er beboere i nogle husstande tvunget til at bidrage til den lokale antenneforening. Det er den såkaldte tilslutningspligt.

Snart kan det dog være slut. I hvert fald anbefaler Højhastighedskomiteen, som videnskabsminister Helge Sander (V) sidste år nedsatte, at tilslutningspligten skal ophæves.

Og teleordfører Torsten Schack Pedersen fra Venstre er helt på linje med anbefalingen fra Højhastighedskomiteen.

"Jeg synes, at det lyder meget fornuftigt, at folk skal have et frit valg, og den tilslutningspligt stammer fra en anden tidsalder," siger Torsten Schack Pedersen.

Der er kommuner, hvor der er forsyningspligt, og her har politikerne pålagt antenneforeningerne, at de skal tilbyde tv til beboerne.

Dette forhold komplicerer en eventuel ophævelse af tilslutningspligten i de områder, fremhæver Poul Juul, der er landsformand for Forenede Danske Antenneanlæg (FDA). Det er en organisation, der repræsenterer 326 antenneforeninger med omkring 320.000 tilslutninger.

Hiver tæppet væk

Poul Juul påpeger, at antenneforeningerne i områder med forsyningspligt har investeret ud fra en forudsætning om, at de ville få en fremtidig indtægt via tilslutningspligt. Lovgiverne kan derfor hive tæppet væk under disse antenneforeninger, hvis bindingen ophæves fra den ene dag til den anden, frygter FDA's landsformand.

"Hvis kommunerne skulle frafalde de der reguleringer, så vil jeg mene, at de bliver erstatningspligtige. For man kan ikke gå ud og lave sådan en regulering, der vælter nogle udgifter på andre. Det er et indgreb, som man ikke kan lave. Men det her drejer sig om ganske få steder, (hvor det er pligtigt, red.)" siger Poul Juul.

Torsten Schack Pedersen ønsker ikke at gå ned i detaljer i forhold til problemstillingen på nuværende tidspunkt, men han er klar til at lytte.

"Min principielle tilgang er, at der ikke behøver at være en tilslutningspligt. Men vi må se på de konkrete eksempler og finde ud af, om der skal være nogen overgangsordninger eller et eller andet," siger Torsten Schack Pedersen.

Teleordføreren uddyber videre, at det er afgørende for ham, at de danske forbrugere har et frit valg, når de skal købe et produkt. Også når det er tv eller bredbånd.

"Nu må vi få det på bordet og se, hvordan vi kan få det her ud i livet. Og der er jeg da åben over for at gøre det på den mest hensigtsmæssige måde for alle parter, men jeg synes bare, at det er vigtigt, at danskerne har mulighed for selv at vælge, hvem de ønsker som leverandør af deres telefoni, tv og bredbånd," siger han.

Forslaget fra Højhastighedskomiteen er i øjeblikket i høring, og fristen for at indsende bemærkninger udløber først i marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere