Artikel top billede

Torsten Schack Pedersen fra Venstre er på linje med Højhastighedskomiteen. Foto: Henrik Sørensen/Folketinget

Venstre vil afskaffe det tvungne antennebidrag

Tiden er løbet fra tilslutningspligten i antenneforeninger, mener Venstres teleordfører.

I dag er beboere i nogle husstande tvunget til at bidrage til den lokale antenneforening. Det er den såkaldte tilslutningspligt.

Snart kan det dog være slut. I hvert fald anbefaler Højhastighedskomiteen, som videnskabsminister Helge Sander (V) sidste år nedsatte, at tilslutningspligten skal ophæves.

Og teleordfører Torsten Schack Pedersen fra Venstre er helt på linje med anbefalingen fra Højhastighedskomiteen.

"Jeg synes, at det lyder meget fornuftigt, at folk skal have et frit valg, og den tilslutningspligt stammer fra en anden tidsalder," siger Torsten Schack Pedersen.

Der er kommuner, hvor der er forsyningspligt, og her har politikerne pålagt antenneforeningerne, at de skal tilbyde tv til beboerne.

Dette forhold komplicerer en eventuel ophævelse af tilslutningspligten i de områder, fremhæver Poul Juul, der er landsformand for Forenede Danske Antenneanlæg (FDA). Det er en organisation, der repræsenterer 326 antenneforeninger med omkring 320.000 tilslutninger.

Hiver tæppet væk

Poul Juul påpeger, at antenneforeningerne i områder med forsyningspligt har investeret ud fra en forudsætning om, at de ville få en fremtidig indtægt via tilslutningspligt. Lovgiverne kan derfor hive tæppet væk under disse antenneforeninger, hvis bindingen ophæves fra den ene dag til den anden, frygter FDA's landsformand.

"Hvis kommunerne skulle frafalde de der reguleringer, så vil jeg mene, at de bliver erstatningspligtige. For man kan ikke gå ud og lave sådan en regulering, der vælter nogle udgifter på andre. Det er et indgreb, som man ikke kan lave. Men det her drejer sig om ganske få steder, (hvor det er pligtigt, red.)" siger Poul Juul.

Torsten Schack Pedersen ønsker ikke at gå ned i detaljer i forhold til problemstillingen på nuværende tidspunkt, men han er klar til at lytte.

"Min principielle tilgang er, at der ikke behøver at være en tilslutningspligt. Men vi må se på de konkrete eksempler og finde ud af, om der skal være nogen overgangsordninger eller et eller andet," siger Torsten Schack Pedersen.

Teleordføreren uddyber videre, at det er afgørende for ham, at de danske forbrugere har et frit valg, når de skal købe et produkt. Også når det er tv eller bredbånd.

"Nu må vi få det på bordet og se, hvordan vi kan få det her ud i livet. Og der er jeg da åben over for at gøre det på den mest hensigtsmæssige måde for alle parter, men jeg synes bare, at det er vigtigt, at danskerne har mulighed for selv at vælge, hvem de ønsker som leverandør af deres telefoni, tv og bredbånd," siger han.

Forslaget fra Højhastighedskomiteen er i øjeblikket i høring, og fristen for at indsende bemærkninger udløber først i marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.