Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Apple-indsatsen handler ikke blot om, at IBM gerne vil mænge sig med de hippe. Notes-kunderne efterspørger support af iPhone. Foto: Torben Klint

IBM vil åbne døren til virksomhederne for Apple

Ved Macworld Expo løftede IBM sløret for socialt software i enterprise-klassen til iPhone og Mac.

Computerworld News Service: "IBM tilslutter sig den opfattelse, at Apple er klar til erhvervsbrug," siger Ed Brill, der er director of product management for Lotus Notes.

"Platformene Mac og iPhone er ved at modnes til mainstream-delen af erhvervsmiljøet. Det er nu ikke længere kun marketing og topchefen, der bruger Mac."

På support-siden har IBM også tilsluttet sig Enterprise Desktop Alliance, som er en gruppe softwareleverandører, der har slået sig sammen om at udrulle og administrere Macs i virksomhedsmiljøer.

Den seneste version af IBM's kontorprogrampakke, Lotus Symphony 3.0 beta, er nu tilgængelig til både Windows og Mac. Erhvervskunderne kan nu benytte IBM's sociale software såsom Lotus Connections og Lotus Quickr til blogs, wikier og samarbejde på Mac og iPhone.

"Vi behandler ikke dette som et porterings-arbejde men som en vigtig del af regnestykket i vores indsats for at spænde over hele spektret af Apple-apparater," siger Brill.

Hver tredje bruger iPhone

I sidste måned udgav IBM en applikation til iPhone ved navn Lotus Notes Travel Companion til sikker e-mail til erhvervslivet. Samtidig har nogle af IBM's kunder såsom Colgate-Palmolive, Union-Pacific Railroad, HSBC og FN allerede udrullet Lotus' sociale software for at "udnytte den kollektive visdom," som IBM hævder.

Apple-indsatsen handler ikke blot om, at IBM gerne vil mænge sig med de hippe. Virksomheden iEnterprises, der er system-integrator af Lotus Notes, og som også hjælper virksomheder med den mobile sikkerhed i forhold til Lotus Notes og andre erhvervs-applikationer, har oplevet, at kunderne efterspørger support af iPhone.

For nylig lancerede iEnterprises fem applikationer til iPhone på App Store.

"I dag bruger omkring en tredjedel af vores mobile kunder iPhone," siger John Carini, der er administrerende direktør for iEnterprises.

Tidligere var erhvervslivet mere tilbageholdende, når det kom til sociale netværk og produkter fra Apple. Mange besluttede slet ikke at understøtte iPhones.

"Psykologisk set har virksomhederne ikke lyst til at udrulle apps gennem App Store," fortæller John Carini.

"Men de sociale netværk, Macs og iPhones har opnået den kritiske masse, og det er alle ved at få øjnene op for nu."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital