Artikel top billede

ATP: Kapitalfondene har gjort det godt med TDC

ATP, der ejer 5,5 procent af aktierne i TDC, ser positivt på, at kapitalfondene måske er på vej til at sælge deres aktieandel på børsen.

ATP, der med sine 5,5 procent af aktierne i TDC, er den største mindretalsaktionær i TDC, ser frem til, at kapitalfondenes andel på 87,9 procent af aktierne i TDC, måske er på vej til at blive solgt på børsen.

"Vi ser frem til muligheden for at kunne handle aktivt i selskabet. Vi analyserer hele tiden kursen på vores andre danske aktier. Virker det billigt, køber vi lidt, virker kursen høj sælger vi lidt, og det bliver spændende at have den mulighed med TDC også," siger Bjarne Graven.

Han kan dog ikke sige noget om, hvorvodt ATP vil følge kapitalfondene og sælge ud af aktierne i stor stil.

"Om vi vil købe, fastholde dem vi har eller sælge kommer helt an på den pris, de bliver udbudt til," siger Bjarne Graven.

TDC er en guldgrube

ATP har nydt godt af at have TDC, som en af de store danske investeringer.

TDC har nemlig formået at øge indtjeningen i krisetider.

Samtidig er TDC blevet en gylden investering i milliardklassen.

Selskabet værdi er nemlig steget med stor hast siden kapitalfondene i 2005 prøvede at købe ATPs andel.

"Vi har foretaget nogle beregninger, der viser, at TDC siden december 2005 er steget 77 procent i værdi. I samme periode er resten af det danske marked stort set gået i nul," siger Bjarne Graven.

Der er også blevet udbetalt meget store udbytter til aktionærerne.

Det anslås, at ATP har fået et merafkast i forhold til, hvis aktierne havde været investeret i værdipapirer uden risiko på 1,5 milliarder kroner siden 2005.

Kapitalfondene har gjort det godt

Selvom det kom til store kontroverser og til sidst endte i en retsag, da kapitalfondene tilbage i 2005 prøvede at presse ATP til at sælge sin andel, er der ingen kritiske toner fra ATP i forhold til den måde kapitalfondene har kørt selskabet på.

Blandt andet har man fra begyndelsen støttet beslutninger om at frasælge udenlandske aktiviteter og fokusere på det nordiske marked.

"Kapitalfondene har gjort det godt. Planerne er blevet gennemført, og i dag er TDC et selskab i god form," siger Bjarne Graven.

Det betyder dog ikke at ATP er ked af, at kapitalfondene planlægger at sælge ud af deres andel i TDC.

"Vi har hele tiden vidst at kapitalfondenes ejerskab er midlertidigt. Vi har bare gerne ville sikre os en god overgang. Nu har vi fået en bestyrelse, der arbejder for alle aktionærer og ikke bare kapitalfondene samt en dygtig direktion med Henrik Poulsen i spidsen. Derfor er jeg sikker på, at vi stadig har en kompetent ledelse, hvis fondene trækker sig ud," siger Bjarne Graven.

Han mener derfor, at TDC også fremover er et interessant selskab at have aktier i.

"Jeg tror, der er udsigter til, at TDC også i fremtiden kan udbetale store udbytter til aktionærerne, og det er der ikke så mange danske firmaer, der ellers gør," siger Bjarne Graven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere