ITEK-formand Jesper Brøckner håber, at den ny videnskabsminister kommer i tæt dialog med it- og telebranchen. Foto: Torben Klint

ITEK: Ny minister skal vise mere interesse end Sander

Jesper Brøckner, der er formand for ITEK, ser gerne, at den ny videnskabsminister lytter mere til it-branchen end sin forgænger, som svigtede branchen i starten.

Venstres Helge Sander forlader posten som videnskabsminister, mens den konservative Charlotte Sahl-Madsen overtager jobbet.

Dermed siger Helge Sander efter mere end 3.000 dage i jobbet farvel til ministerposten. Det sidste større it- og teleprojekt var Højhastighedskomiteen, som fremlagde sin rapport i sidste måned.

Formanden for ITEK, Jesper Brøckner, hæfter sig mest ved Helge Sanders sidste tid på posten.

"Han efterlader det eftermæle, at han her på det seneste har igangsat en række gode initiativer, og han har været i dialog med branchen. Her tænker jeg på Højhastighedskomiteen, hvor jeg selv sidder, samt IKT-Rådet. Især de sidste år har han vist branchen meget mere interesse end de første år," fortæller Jesper Brøckner, der også er administrerende direktør for Telia.

ITEK-formanden så gerne, at Helge Sander havde vist den samme interesse i den første del af sin ministertid.

"Der har ikke været så meget interesse i starten, men der er blevet mere og mere interesse, og jeg ved ikke hvorfor, men her på det sidste har vi haft rundbordssamtaler med brancheaktører og andre, så han har igangsat en række gode initiativer og været i dialog med branchen, og det er en dialog, som har været tiltagende henover de sidste år," siger Jesper Brøckner.

Ny minister skal ikke udvandre
Jesper Brøckner havde en plads med i Højhastighedskomiteen, som Helge Sander nedsatte i begyndelsen af 2009. Timingen af komiteen var uheldig, påpeger ITEK-formanden, for den blev nedsat samme dag som offentliggørelse af den omstridte multimedieskat.

"Jeg føler nok, at havde han haft en tættere dialog og tættere forståelse for branchen, så havde han måske, når det er hans egen regering, ikke nedsat en højhastighedskomité, hvor der så seks timer senere blev præsenteret en multimedieskat, for så ryger fuldkommen logikken i, at det vi gerne vil fremme, det beskatter vi ikke, og det vi ikke vil fremme, det beskatter vi," forklarer formanden.

Han mener, at Helge Sander kunne have en bedre fornemmelse for, hvad der skete i branchen, hvis han havde fulgt mere med i, hvad der skete på it- og teleområdet. Jesper Brøckner har derfor et råd til den ny minister, Charlotte Sahl-Madsen, hvordan hun kan få god indsigt i, hvad der sker i it- og telebranchen.

"Det kan man jo ved blandt andet - ligesom Helge Sander fint har gjort - at møde op på Tele2010 eller Bredbåndsdagene, når vi holder konference. Der kunne man jo sige, at ministeren ikke én gang er blevet under hele programmet. Han er kommet og startet det op, og så er han gået. Jeg håber, at en ny minister vil høre, hvad branchen vil sige og bliver der hele dagen," siger Jesper Brøckner.

Ønsker tillykke
Jesper Brøckner ser frem til at stifte bekendtskab med Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg vil ønske hende tillykke, og jeg synes, at det er forfriskende, at der kommer en udefra. Jeg håber, at hun vil indgå i et tæt samarbejde med it- og telebranchen og lytte - måske mere end forgængeren - til, hvad der skal til for at fremme os som højhastighedssamfund," siger han.

Samtidig tilføjer han, at han håber, at Højhastighedskomiteens anbefalinger fortsat vil være i spil, selvom ministeren, der nedsatte komiteen, er væk.

"Vi har i ITEK sat os for, at det her skal være statsministerens agenda, for det er tværministerielt. Det er ikke kun Videnskabsministeriet, det er ligeså meget Erhvervsministeriet eller Undervisningsministeriet," fortæller Jesper Brøckner.

Han håber, at den ny minister vil kigge på branchens rammebetingelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.