IBM's topchef tjener over 318.000 kroner om dagen

IBM har cirka 400.000 ansatte på verdensplan, men kun én topchef: Bestyrelsesformand og koncernchef Sam Palmisano, som kan glæde sig over en årsløn på mere end 116 millioner kroner.

Computerworld News Service: Sam Palmisano, der er bestyrelsesformand og koncernchef for IBM, er for 2009 blevet tildelt en lønpakke på 116,3 millioner kroner, viser dokumenter indgivet til U.S. Securities and Exchange Commission.

Hans samlede indtægt er således steget let sammenlignet med 2008, da han fik 115,2 millioner kroner.

Palmisanos løn for 2009 ligger på 9,9 millioner kroner ligesom året før. Hertil har han dog fået udbetalt en præstations-baseret kontantbonus på 26,1 millioner kroner, hvilket faktisk er 14 procent mindre end de 30,2 millioner kroner, han fik i 2008.

Størstedelen af hans samlede lønpakke for 2009 kommer i form af præstations-baserede aktie-tildelinger, som var sat til at være 74,1 millioner kroner værd, da de blev tildelt, hvilket er en forøgelse på 11 procent i forhold til i 2008.

Palmisano modtager også 6 millioner kroner i frynsegoder som for eksempel private rejser med virksomhedens fly for 1,76 millioner kroner, brug af virksomhedens biler, finansiel rådgivning, personlig sikkerhed og andre privatudgifter.

En årsindtægt på 116,3 millioner kroner er ensbetydende med, at Sam Palmisano tjener 318.630 kroner om dagen året rundt eller 13.276 kroner i timen døgnet rundt.

Altså kan han hvert eneste minut glæde sig over at få 222 kroner - uanset hvad han foretager sig.

Big Blue øger indtjeningen
IBM's samlede omsætning for regnskabsåret 2009 er på 526 milliarder kroner, hvilket udgør et fald på otte procent sammenlignet med omsætningen på 569 milliarder kroner i 2008.

Det lykkedes dog Big Blue at øge sit overskud i regnskabsåret, der endte 31. december 2009. Indtjeningen landede på 74,5 milliarder kroner, hvilket er ni procent mere end de 67,5 milliarder kroner i 2008.

Sam Palmisanos samlede kompensation udregnes ved hjælp af data fra en regnskabsopgørelse, der indgives til SEC 8. marts. De følgende tal er taget fra den opsummerende kompensationstabel: Løn, bonus, ikke-aktiebaseret incitaments-kompensation, ubetinget kompensationsindtjening og al anden kompensation (frynsegoder).

Til disse tal er tilføjet den vurderede værdi af aktieoptioner og aktietildelinger fra årets forløb, som er taget fra resumeet over plan-baserede tildelinger.

Beregningerne tager ikke højde for ændringer i størrelsen af pensionsforsikringer eller i værdien af fastholdelsesplan.

Oversat af Thomas BøndergaardBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.