Pirat-politiker: EU-afstemning er episk sejr

EU-Parlamentets nyvedtagne krav om åbenhed tvinger kommissionen til at overtale USA til åbenhed. Siger USA nej, bliver der ingen aftale. Det tolker Piratpartiets EU-politiker.

Læs også: EU stemmer for åbenhed om antipirat-forhandlinger


"En episk sejr er vel den frase, jeg først kommer i tanker om," siger det svenske Piratpartis medlem af EU-Parlamentet, Christian Engström.

Han mener, at det er fantastisk, at et så godt som enigt EU-Parlament onsdag har krævet, at EU-Kommissionen fremlægger alle papirer i den omstridte antipirat-aftale, ACTA..

Den internationale aftale om fremtidens antipirat-lovgivning foregår mellem blandt andet EU, USA, Japan, Canada og Schweiz. Aftalen har siden begyndelsen været omgivet af hemmelighedskræmmeri, som betyder, at både teleselkaber og rettighedsorganisationer har kritiseret processen, som de kun kender til gennem en omfattende række af læk fra blandt andet den hollandske forhandlingsdelegation, der udpegede Danmark som mindst fleksibel i forhold til åbenhed.

Hvad vil der nu ske i forhold til forhandlingerne i New Zealand, for det kræver vel enighed blandt alle parter i ACTA at få åbenhed?

"Ja, det er kommissionens problem, det må de selv løse. Nu har de på en meget tydelig måde fået at vide, hvad parlamentet ønsker. Og parlamentet vil se papirerne, og det har de også ret til ifølge reglerne i Lissabon-traktaten. Hvis det er sådan, at USA siger nej (til åbenhed, red.) så er det passende, at kommissionen afbryder forhandlingerne. Helt enkelt," siger Christian Engström.

Og træde uden for ACTA?

Ja, det synes jeg er det fornuftigste. For det er jo sådan, at hvis og når de har en aftale, så skal den godkendes af EU-Parlamenetet. Og jeg tror ikke at parlamentet vil acceptere at blive trampet på af kommissionen på denne måde," siger Christian Engström.

Hvor konkret bliver åbenheden? Bliver der tale om bagudrettet åbenhed med tidligere papirer? Og bliver det en åbenhed, som er for EU-parlamentarikerne og ikke resten af offentligheden?

"Det ved vi ikke, med det her er en resolutionen, altså noget, som parlamentet kræver. Så må vi se, hvad der sker. Men der står tydeligt i resolutionens paragraf 3 'offentlig og parlamentarisk aktindsigt'. Så det er ikke nok at de viser papirerne i et eller andet hemmeligt rum for nogle udvalgte parlamentarikere," siger Christian Engström.

Men kan det her betyde, at alle tidligere papirer bliver fremlagt?

"Nu skal vi se, hvad der sker. Parlamentet har tydeligt sagt, hvad vi kræver, og så må vi se, hvordan kommissionen stiller sig i forhold til det," siger Christian Engström.

Læs mere:
EU-politikere vil have åbne antipirat-forhandlinger

Lene Espersen skal i samråd om antipirat-aftale

Vil Danmark hemmeligholde anti-pirat forhandlinger?

Hemmelig antipirat-aftale får hug af EU

Detaljeret læk om nye antipirat-forhandlinger

Nye pirat-forhandlinger uden offentlig indsigt

Europæisk telebranche frygter antipirat-aftale

Global anti-pirataftale atter omgærdet af mystik

EU mørklægger vigtig antipirat-aftale


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Gartners anbefalinger til at højne din virksomheds it-sikkerhed
Du har en strategi om at sikre din virksomheds data - og i den kæde kan medarbejderne udgøre det svage led. Men der er mange ting, du kan gøre. Læs dette whitepaper fra Gartner, som giver dig netop de råd, du måske står og mangler. Du kan også se, hvilke løsninger Gartner anbefaler til at højne it-sikkerheden.