Artikel top billede

Pirat-politiker: EU-afstemning er episk sejr

EU-Parlamentets nyvedtagne krav om åbenhed tvinger kommissionen til at overtale USA til åbenhed. Siger USA nej, bliver der ingen aftale. Det tolker Piratpartiets EU-politiker.

Læs også: EU stemmer for åbenhed om antipirat-forhandlinger

"En episk sejr er vel den frase, jeg først kommer i tanker om," siger det svenske Piratpartis medlem af EU-Parlamentet, Christian Engström.

Han mener, at det er fantastisk, at et så godt som enigt EU-Parlament onsdag har krævet, at EU-Kommissionen fremlægger alle papirer i den omstridte antipirat-aftale, ACTA..

Den internationale aftale om fremtidens antipirat-lovgivning foregår mellem blandt andet EU, USA, Japan, Canada og Schweiz. Aftalen har siden begyndelsen været omgivet af hemmelighedskræmmeri, som betyder, at både teleselkaber og rettighedsorganisationer har kritiseret processen, som de kun kender til gennem en omfattende række af læk fra blandt andet den hollandske forhandlingsdelegation, der udpegede Danmark som mindst fleksibel i forhold til åbenhed.

Hvad vil der nu ske i forhold til forhandlingerne i New Zealand, for det kræver vel enighed blandt alle parter i ACTA at få åbenhed?

"Ja, det er kommissionens problem, det må de selv løse. Nu har de på en meget tydelig måde fået at vide, hvad parlamentet ønsker. Og parlamentet vil se papirerne, og det har de også ret til ifølge reglerne i Lissabon-traktaten. Hvis det er sådan, at USA siger nej (til åbenhed, red.) så er det passende, at kommissionen afbryder forhandlingerne. Helt enkelt," siger Christian Engström.

Og træde uden for ACTA?

Ja, det synes jeg er det fornuftigste. For det er jo sådan, at hvis og når de har en aftale, så skal den godkendes af EU-Parlamenetet. Og jeg tror ikke at parlamentet vil acceptere at blive trampet på af kommissionen på denne måde," siger Christian Engström.

Hvor konkret bliver åbenheden? Bliver der tale om bagudrettet åbenhed med tidligere papirer? Og bliver det en åbenhed, som er for EU-parlamentarikerne og ikke resten af offentligheden?

"Det ved vi ikke, med det her er en resolutionen, altså noget, som parlamentet kræver. Så må vi se, hvad der sker. Men der står tydeligt i resolutionens paragraf 3 'offentlig og parlamentarisk aktindsigt'. Så det er ikke nok at de viser papirerne i et eller andet hemmeligt rum for nogle udvalgte parlamentarikere," siger Christian Engström.

Men kan det her betyde, at alle tidligere papirer bliver fremlagt?

"Nu skal vi se, hvad der sker. Parlamentet har tydeligt sagt, hvad vi kræver, og så må vi se, hvordan kommissionen stiller sig i forhold til det," siger Christian Engström.

Læs mere:
EU-politikere vil have åbne antipirat-forhandlinger

Lene Espersen skal i samråd om antipirat-aftale

Vil Danmark hemmeligholde anti-pirat forhandlinger?

Hemmelig antipirat-aftale får hug af EU

Detaljeret læk om nye antipirat-forhandlinger

Nye pirat-forhandlinger uden offentlig indsigt

Europæisk telebranche frygter antipirat-aftale

Global anti-pirataftale atter omgærdet af mystik

EU mørklægger vigtig antipirat-aftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.