Artikel top billede

Vil Danmark hemmeligholde anti-pirat forhandlinger?

Offentligheden skal ikke have indsigt i forhandlinger om omstridt, international anti-pirat aftale. Det mener Danmark ifølge et nyt læk i sagen.

Danmark var mest offensiv i forhold til at hemmeligholde indholdet af den stormomsuste anti-pirat forhandlinger på det seneste møde mellem en lang række lande i Mexico.

Det fremgår af et nyt hollandsk læk (Google-oversat, bedre oversat, hollandsk) om den omdiskuterede forhandlingsrække om ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement,), oplyser flere kilder på internettet, blandt andre magasinet DailyTech.

Formålet med aftalen er at komme piratkopiering og kopivarer og til livs med markant skrappere regler.

Kritikere frygter, at dette vil sætte almen retspraksis ud af spillet, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Vil have iPods beslaglagt

Forhandlingsparterne bag ACTA-aftalen[/url] bad tidligt brancheorganisationer om input til indholdet af aftalen.

Forslagene handlede blandt andet om, at iPods og bærbare computere skulle kunne beslaglægges ved grænserne, hvis de indeholdt piratkopieret musik.

EU afviste dog senere klart, at private borgere skal frygte at få snuppet musikafspillere af toldere.

Det lækkede hollandske dokument om forløbet i Mexico, omhandler blandt andet interne diskussioner mellem forhandlingsparterne omkring holdningen til, at give offentligheden bedre indsigt i indholdet af forhandlingerne.

Danmark mest ufleksibel

Netop den manglende offentlighed omkring det faktiske indhold har længe været kritiseret af både teleselskaber og rettighedsorganisationer. Derfor har offentlighedens mulighed for at følge processen indtil videre bestået af information fra en lang række lækkede dokumenter.

Ifølge dokumentet, som er et hollandsk memo omkring mødet i Mexico, var Danmark ifølge hollandsk opfattelse "mest ufleksibel" i forhold til spørgsmålet om at støtte gennemsigtighed i forhandlingerne, noterer den canadiske blogger Michael Geist sig.

"Nogle medlemslande havde stadig forbehold. Belgien, Portugal, Danmark og Tyskland er stadig ikke overbevist om, at fuld åbenhed skal nås. Tyskland, Belgien og Portugal kunne tilsyneladende overtales, men Danmark var ikke særlig fleksibel," hedder det i dokumentet.

Næste og ottende runde af de omstridte forhandlinger foregår i følge et tidligere lækket dokument i april i New Zealand, mens niende runde foregår i Geneve i juni.

Forhandlingsparterne, der blandt andre tæller USA, EU, Canada, New Zealand, Schweiz og Japan, Sydkorea og Singapore er angiveligt stadig opsatte på at underskrive ACTA-aftalen i 2010




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere