Artikel top billede

Antipirat-åbenhed møder skepsis hos EU-politikere

Danske EU-parlamentarikere hilser EU-ja til mere åbenhed om antipirataftale velkommen, men der lurer en skepsis.

I den danske afdeling af EU-Parlamentet hilser både Britta Thomsen (S) og Morten Messerschmidt (DF) onsdagens vedtagelse om mere åbenhed omkring den omstridte antipirat-aftale, ACTA, velkommen.

I den socialdemokratiske lejr i EU-Parlamentet fortæller Britta Thomsen, at EU-politikerne gerne vil vide, hvad der skal ske på det syvende ACTA-møde i New Zealand.

Men om den større åbenhed også vil betyde, at tidligere papirer i sagen bliver fremlagt, er endnu uvist. Den del har politikerne ikke taget stilling til endnu.

I første omgang skal EU-parlamentarikerne derfor have at vide, hvad forhandlingerne i det hele taget drejer sig om.

Åbenhed. Ellers...

"Nu skal vi jo høre, hvad de snakker om. Og så må vi se, om det er nødvendigt. I første omgang vil vi bare vide, hvad de her forhandlinger går ud på, før vi kan forholde os til det," siger Britta Thomsen.

Hun fortæller, at sagen kan få konsekvenser, hvis EU-Kommisionen ikke kvitterer med større åbenhed om ACTA-forhandlingerne.

"Nu håber vi jo, at vi hører noget fra kommissionen, for ellers ender det med, at parlamentet må trække kommissionen for domstolen," siger Britta Thomsen.

For godt til at være sandt

Morten Messerschmidt vil gerne se den større åbenhed, før han tror på den.

Derfor er han skeptisk overfor, om "de store EU-glade grupper" virkelig stemmer imod ACTA, når det kommer til stykket.

"Jeg vil bare gerne se det, før jeg jubler," siger Morten Messerschmidt.

Han peger på, at vedtagelsen af resolutionen lægger et vist pres på den danske regering, fordi det tidligere er kommet frem, at netop Danmark var mindst fleksibel i forhold til spørgsmålet om større åbenhed.

"Hvis jeg var medlem af Folketinget, ville jeg da indkalde til et samråd og spørge, hvordan det kan være," siger Morten Messerschmidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.