Artikel top billede

Google sætter turbo på sine API'er

Google Data Protocol er blevet opdateret med nye funktioner, der gør Googles API'er hurtigere.

Computerworld News Service: For at gøre sine API'er hurtigere, introducerede Google i sidste uge to eksperimentale funktioner i Google Data Protocol: De såkaldte partial response og partial update.

Google Data Protocol giver udviklere en sikker metode til at skrive applikationer, der gør brugerne i stand til at få adgang til og opdatere data, der er opbevaret i Googles tjenester.

"Delvis svar og delvis opdatering kan tilsammen drastisk reducere, hvad der kræves af netværks-, hukommelses- og CPU-ressourcer for at arbejde med Googles API'er," fremhæver Kyle Marvin og Zach Maier fra Google Data Protocol-teamet i et blogindlæg.

Nedsætter svartid

De forklarer med et eksempel, hvordan delvis svar virker. Hvis en udvikler arbejder på en kalender-widget til Android, hvordan viser han så tidspunktet og titlen for nyligt ændrede begivenheder i Google Kalender?

"Med den gamle Calendar Data API ville man være nødt til at forespørge sin kalenders begivenheds-feed og derefter modtage en stor mængde information som svar på forespørgslen, heriblandt masser af ekstra data såsom deltagerlister og begivenhedsbeskrivelser," skriver Marvin og Maier.

"Men med tilføjelsen af delvis svar kan man nu benytte felt-parameteret, så man kun forespørger om relevant information, hvilket i dette tilfælde er begivenheders titler og tidspunkter.

Intelligent fortolkning

Hvis en udvikler ønsker at gøre en widget i stand til at ændre tidspunktet for begivenheder i kalenderen, så kan det nu let lade sig gøre med tilføjelsen af delvis opdatering, der kan redigere i data, der modtages i delvis svar, og ved brug af HTTP PATCH til at sende de modificerede data tilbage til serveren, forklarer de.

"Serveren fortolker derefter PATCH på en intelligent måde og opdaterer kun de felter, man valgte at sende. Gennem hele denne cyklus med at læse, modificere og skrive forbliver de data, der ikke er behov for, uberørte på server-siden," påpeger Marvin og Maier.

Delvis svar og delvis opdatering blev allerede fra starten af i sidste uge understøttet i varierende grad af YouTube Data API, Calendar Data API, Picasa Web Albums Data API samt Sidewiki Data API.

Der er planer om inden længe at tilføje understøttelse i de fleste Google Data Protocol API'er.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere