Google sætter turbo på sine API'er

Google Data Protocol er blevet opdateret med nye funktioner, der gør Googles API'er hurtigere.

Computerworld News Service: For at gøre sine API'er hurtigere, introducerede Google i sidste uge to eksperimentale funktioner i Google Data Protocol: De såkaldte partial response og partial update.

Google Data Protocol giver udviklere en sikker metode til at skrive applikationer, der gør brugerne i stand til at få adgang til og opdatere data, der er opbevaret i Googles tjenester.

"Delvis svar og delvis opdatering kan tilsammen drastisk reducere, hvad der kræves af netværks-, hukommelses- og CPU-ressourcer for at arbejde med Googles API'er," fremhæver Kyle Marvin og Zach Maier fra Google Data Protocol-teamet i et blogindlæg.

Nedsætter svartid
De forklarer med et eksempel, hvordan delvis svar virker. Hvis en udvikler arbejder på en kalender-widget til Android, hvordan viser han så tidspunktet og titlen for nyligt ændrede begivenheder i Google Kalender?

"Med den gamle Calendar Data API ville man være nødt til at forespørge sin kalenders begivenheds-feed og derefter modtage en stor mængde information som svar på forespørgslen, heriblandt masser af ekstra data såsom deltagerlister og begivenhedsbeskrivelser," skriver Marvin og Maier.

"Men med tilføjelsen af delvis svar kan man nu benytte felt-parameteret, så man kun forespørger om relevant information, hvilket i dette tilfælde er begivenheders titler og tidspunkter.

Intelligent fortolkning
Hvis en udvikler ønsker at gøre en widget i stand til at ændre tidspunktet for begivenheder i kalenderen, så kan det nu let lade sig gøre med tilføjelsen af delvis opdatering, der kan redigere i data, der modtages i delvis svar, og ved brug af HTTP PATCH til at sende de modificerede data tilbage til serveren, forklarer de.

"Serveren fortolker derefter PATCH på en intelligent måde og opdaterer kun de felter, man valgte at sende. Gennem hele denne cyklus med at læse, modificere og skrive forbliver de data, der ikke er behov for, uberørte på server-siden," påpeger Marvin og Maier.

Delvis svar og delvis opdatering blev allerede fra starten af i sidste uge understøttet i varierende grad af YouTube Data API, Calendar Data API, Picasa Web Albums Data API samt Sidewiki Data API.

Der er planer om inden længe at tilføje understøttelse i de fleste Google Data Protocol API'er.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.