Artikel top billede

Oracle: Her kommer fremtidsplanen for MySQL

Hvad vil Oracle med MySQL, som selskabet overtag med købet af Sun? Det får vi nu svar på.

Computerworld News Service: Alverdens brugere af MySQL vil få dugfriske nyheder om Oracles videre planer for open source-databasen under åbningstalen af Oracles chefarkitekt, Edward Screven, ved O'Reilly MySQL Conference & Expo på tirsdag i Santa Clara i Californien.

"Vi ser frem til at beskrive vores planer for MySQL og give udvikler-miljøet nye indsigter i de forbedringer, de kan forvente her og nu og i tiden fremover," lyder det fra Edward Screven.

MySQL "er af strategisk værdi for Oracle," tilføjer han.

Oracle annoncerede samtidigt et par MySQL-brugermøder 6. maj i Amsterdam og 3. juni i Redwood Shores i Californien.

Siden Oracle først offentliggjorde sine planer om at opkøbe Sun Microsystems, som er den tidligere ejer af MySQL, har databasens fortalere udtrykt deres frygt for, at leverandøren på den ene eller anden måde skulle spænde ben for open source-databasens fremtid for at beskytte sin egen proprietære database.

Det kan du læse mere om her.

Fusionen af de to database-kæmper blev endda flere måneder forsinket, mens EU overvejede de mulige konsekvenser af, at Oracle ejede MySQL. Det kan du læse mere mere om her.

Det endte med, at Oracle i december udsendte en række løfter angående MySQL.

De talte løfterne om fortsat at gøre databasen tilgængelig gennem General Public License, ikke at afkræve kunderne at købe support fra Oracle for at få en kommerciel MySQL-licens samt at øge den økonomiske støtte til den videre forskning og udvikling.

Oracles langsigtede planer med MySQL

Der spekuleres dog stadig over, hvordan Oracle vil håndtere MySQL på lang sigt, og brancheobservatørerne vil uden tvivl søge efter nye svar i Screvens kommende foredrag.

En enkelt analytiker forventer dog ingen store afsløringer.

"Jeg forventer, at Oracle grundlæggende vil gentage, hvad virksomheden har sagt siden før opkøbet, navnlig at forpligte sig til MySQL og dens udvikling," siger analytiker Stephen O'Grady fra Redmonk.

Til kamp mod Microsoft SQL Server

Oracles planer for MySQL vil sandsynligvis inkludere at tage kampen op mod det meget populære Microsoft SQL Server, hvis succes delvist skyldes den "friktionsløse adgang," som brugerne opnår under Microsofts enterprise-aftaler samt dens tætte integration med Microsofts udviklingsværktøjer, vurderer O'Grady.

"Oracle vil positionere MySQL stærkt op imod SQL Server med løfter om, at databasen er endnu lettere at få fat i, har et enormt økosystem, og at den i praksis er nettets database," tilføjer han.

Leverandørens løfte om at fortsætte investeringerne i MySQL vil sandsynligvis blive opfyldt, mener analytiker Curt Monash fra Monash Research.

"Jeg forventer, at Oracle på ærlig og ligetil manér vil modne dette produkt," siger Monash. "Der kan på et senere tidspunkt opstå forskellige problemer, men der er god grund til at mene, at MySQL vil drage fordel af opsyn fra en moden leverandør af DBMS" (databasestyring).

Men der er også en række åbne spørgsmål, såsom om Oracle vil udvikle nye såkaldte storage engines til MySQL, der passer sammen med den populære InnoDB, som virksomheden allerede ejer, påpeger Monash.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital