Artikel top billede

(Foto: Oracle)

Oracle forsvarer sig med næb og kløer i EU-sag

Oracle beskylder EU-Kommissionen for manipulation og fejlfortolkninger i ophedet indlæg om selskabets køb af Sun.

Oracle er voldsomt utilfreds med EU-Kommissionen, som det amerikanske selskab mener fejlfortolker og overdriver de konsekvenser, som en fusion mellem Oracle og Sun vil få - en ting, der har ført til, at Oracles stort anlagte milliard-opkøb af Sun er stødt på grund.

EU-Kommissionen frygter, at det vil skade konkurrencen på markedet for databaser, hvis Oracle som ønsket får lov til at købe Sun, der ejer databasen MySQL, som står helt centralt i EU-Kommissionens bekymring.

Oracle deltager i disse dage i en stort anlagt høring i EU-regi, hvor selskabet vil forsøge at overbevise EU-Kommissionen om, at der er tale om en storm i et glas vand.

Lille del af Sun

Ganske vist udgør MySQL-delen kun en lillebitte del af Sun, men det er alligevel denne del, der danner grundlag for, at EU-Kommissionen overvejer at sætte en bremse på hele den mægtige handel.

Kommissionen frygter, at Oracle vil ændre grundlaget for det i dag gratis MySQL på en måde, der gør, at produktet ikke længere kan konkurrere effektivt med Oracles egne databaser, hvis en fusion går igennem.

Det har Oracle selv blankt afvist vil ske.

Ifølge Financial Times baserer EU-Kommissionen blandt andet sine bekymringer på en stor markeds-analyse samt en rundspørge blandt en række database-brugere.

Ifølge Financial Times er netop dette grundlag et af hovedmålene i Oracles hørings-angreb.

Selskabet argumenterer med, at EU-Kommissionen har fejlfortolket og manipuleret med tallene i undersøgelserne.

Kunder: Ingen skadelige konsekvenser
Selskabet bedyrer blandt andet ifølge avisen, at "mange - og måske de fleste" af de kunder, som kommissionen har spurgt i undersøgelsen "ikke deler kommissionens teori om skadelige konsekvenser."

Oracle fremfører desuden, at en række af selskabets største kunder slet ikke er blevet spurgt om deres mening af kommissionen, og det er alvorligt, fordi hele sagen efter Oracles mening hviler på "hypotetiske fremtidige beslutninger" - altså om Oracle vil nedgradere MySQL eller ej.

Oracle selv hævder at have planer om at øge udviklingen af MySQL i betydelig grad.

Som modpart til Oracle i høringen deltager SAP, Microsoft og Monty Widenius, der er grundlægger af MySQL.

EU-Kommissionens skal have truffet en beslutning senest 27. januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere