Artikel top billede

Google Android trues af fragmentering

Den hastige vækst for Googles mobilstyresystem, Android, risikerer at fragmentere platformen, konkluderer en analyserapport.

Computerworld News Service: Der var installeret Android på over seks millioner solgte håndsæt sidste år, og i år lyder prognosen fra IMS Research på over 20 millioner solgte håndsæt med Googles mobilstyresystem.

Den hastige udvikling af Android fra version 1.5 til 2.1 har gjort, at der på samme tid er fire forskellige versioner tilgængelige af styresystemet på forskellige apparater. Der kan på denne måde opstå fragmentering, når applikationer, der er skrevet til en bestemt version af et styresystem, ikke er kompatible med andre tilgængelige versioner, skriver IMS Research i en pressemeddelelse.

"Typisk sker opgraderinger af platforme med en meget lavere frekvens, hvilket gør, at der er bedre kontrol over fragmenteringen," siger analytiker fra IMS Research Chris Schreck i et interview.

Fragmentering udgør ifølge IMS Research et problem for udviklerne. Differentiering mellem de forskellige forgreninger af et styresystem, modificering af koden til hver version og at sikre, at brugerne får fat i den rigtige version af en applikation, er uoverkommelige forhindringer for mange udviklere.

Det begrænser derfor det potentielle marked for en applikation, når der er forskellige forgreninger af et styresystem, vurderer IMS Research. Problemet med fragmentering rækker længere end til udviklerne og omfatter også håndsætproducenterne og netværksoperatørerne. Prisen for at vedligeholde et styresystem stiger med hver variant, der skal understøttes.

Skal tøjles

Løsningen er dog muligvis på vej. Den fortsatte modning af Android forventes af IMS Research at nedsætte frekvensen for større opdateringer af platformen. Der er også spekulation, om Google vil adskille softwareopdateringerne fra teleselskaberne, og i stedet gøre brugerne i stand til at opgradere deres håndsæt direkte fra Android Marketplace. Det er dog stadig uklart, hvordan sådanne ændringer vil tøjle fragmenteringen af Android, mener IMS Research.

Et andet tilsyneladende overset problem er, at den Apache-licens, der bruges til at distribuere Android, ikke kræver, at licenstagerne bidrager med eventuelle modifikationer af platformen tilbage til Google. Dette kan være med til at opmuntre til innovation men er samtidig en "opskrift på fragmentering," mener IMS Research.

Selvom IMS Research forventer, at Android fortsat vinder betragtelige markedsandele, vil Google være nødt til at tøjle fragmenteringen for at undgå, at andre styresystemer såsom Symbian eller LiMo-platformen vinder frem som open source-alternativer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere