Google Android trues af fragmentering

Den hastige vækst for Googles mobilstyresystem, Android, risikerer at fragmentere platformen, konkluderer en analyserapport.

Computerworld News Service: Der var installeret Android på over seks millioner solgte håndsæt sidste år, og i år lyder prognosen fra IMS Research på over 20 millioner solgte håndsæt med Googles mobilstyresystem.

Den hastige udvikling af Android fra version 1.5 til 2.1 har gjort, at der på samme tid er fire forskellige versioner tilgængelige af styresystemet på forskellige apparater. Der kan på denne måde opstå fragmentering, når applikationer, der er skrevet til en bestemt version af et styresystem, ikke er kompatible med andre tilgængelige versioner, skriver IMS Research i en pressemeddelelse.

"Typisk sker opgraderinger af platforme med en meget lavere frekvens, hvilket gør, at der er bedre kontrol over fragmenteringen," siger analytiker fra IMS Research Chris Schreck i et interview.

Fragmentering udgør ifølge IMS Research et problem for udviklerne. Differentiering mellem de forskellige forgreninger af et styresystem, modificering af koden til hver version og at sikre, at brugerne får fat i den rigtige version af en applikation, er uoverkommelige forhindringer for mange udviklere.

Det begrænser derfor det potentielle marked for en applikation, når der er forskellige forgreninger af et styresystem, vurderer IMS Research. Problemet med fragmentering rækker længere end til udviklerne og omfatter også håndsætproducenterne og netværksoperatørerne. Prisen for at vedligeholde et styresystem stiger med hver variant, der skal understøttes.

Skal tøjles
Løsningen er dog muligvis på vej. Den fortsatte modning af Android forventes af IMS Research at nedsætte frekvensen for større opdateringer af platformen. Der er også spekulation, om Google vil adskille softwareopdateringerne fra teleselskaberne, og i stedet gøre brugerne i stand til at opgradere deres håndsæt direkte fra Android Marketplace. Det er dog stadig uklart, hvordan sådanne ændringer vil tøjle fragmenteringen af Android, mener IMS Research.

Et andet tilsyneladende overset problem er, at den Apache-licens, der bruges til at distribuere Android, ikke kræver, at licenstagerne bidrager med eventuelle modifikationer af platformen tilbage til Google. Dette kan være med til at opmuntre til innovation men er samtidig en "opskrift på fragmentering," mener IMS Research.

Selvom IMS Research forventer, at Android fortsat vinder betragtelige markedsandele, vil Google være nødt til at tøjle fragmenteringen for at undgå, at andre styresystemer såsom Symbian eller LiMo-platformen vinder frem som open source-alternativer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.