Google Android trues af fragmentering

Den hastige vækst for Googles mobilstyresystem, Android, risikerer at fragmentere platformen, konkluderer en analyserapport.

Computerworld News Service: Der var installeret Android på over seks millioner solgte håndsæt sidste år, og i år lyder prognosen fra IMS Research på over 20 millioner solgte håndsæt med Googles mobilstyresystem.

Den hastige udvikling af Android fra version 1.5 til 2.1 har gjort, at der på samme tid er fire forskellige versioner tilgængelige af styresystemet på forskellige apparater. Der kan på denne måde opstå fragmentering, når applikationer, der er skrevet til en bestemt version af et styresystem, ikke er kompatible med andre tilgængelige versioner, skriver IMS Research i en pressemeddelelse.

"Typisk sker opgraderinger af platforme med en meget lavere frekvens, hvilket gør, at der er bedre kontrol over fragmenteringen," siger analytiker fra IMS Research Chris Schreck i et interview.

Fragmentering udgør ifølge IMS Research et problem for udviklerne. Differentiering mellem de forskellige forgreninger af et styresystem, modificering af koden til hver version og at sikre, at brugerne får fat i den rigtige version af en applikation, er uoverkommelige forhindringer for mange udviklere.

Det begrænser derfor det potentielle marked for en applikation, når der er forskellige forgreninger af et styresystem, vurderer IMS Research. Problemet med fragmentering rækker længere end til udviklerne og omfatter også håndsætproducenterne og netværksoperatørerne. Prisen for at vedligeholde et styresystem stiger med hver variant, der skal understøttes.

Skal tøjles
Løsningen er dog muligvis på vej. Den fortsatte modning af Android forventes af IMS Research at nedsætte frekvensen for større opdateringer af platformen. Der er også spekulation, om Google vil adskille softwareopdateringerne fra teleselskaberne, og i stedet gøre brugerne i stand til at opgradere deres håndsæt direkte fra Android Marketplace. Det er dog stadig uklart, hvordan sådanne ændringer vil tøjle fragmenteringen af Android, mener IMS Research.

Et andet tilsyneladende overset problem er, at den Apache-licens, der bruges til at distribuere Android, ikke kræver, at licenstagerne bidrager med eventuelle modifikationer af platformen tilbage til Google. Dette kan være med til at opmuntre til innovation men er samtidig en "opskrift på fragmentering," mener IMS Research.

Selvom IMS Research forventer, at Android fortsat vinder betragtelige markedsandele, vil Google være nødt til at tøjle fragmenteringen for at undgå, at andre styresystemer såsom Symbian eller LiMo-platformen vinder frem som open source-alternativer.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.