Artikel top billede

Google Android trues af fragmentering

Den hastige vækst for Googles mobilstyresystem, Android, risikerer at fragmentere platformen, konkluderer en analyserapport.

Computerworld News Service: Der var installeret Android på over seks millioner solgte håndsæt sidste år, og i år lyder prognosen fra IMS Research på over 20 millioner solgte håndsæt med Googles mobilstyresystem.

Den hastige udvikling af Android fra version 1.5 til 2.1 har gjort, at der på samme tid er fire forskellige versioner tilgængelige af styresystemet på forskellige apparater. Der kan på denne måde opstå fragmentering, når applikationer, der er skrevet til en bestemt version af et styresystem, ikke er kompatible med andre tilgængelige versioner, skriver IMS Research i en pressemeddelelse.

"Typisk sker opgraderinger af platforme med en meget lavere frekvens, hvilket gør, at der er bedre kontrol over fragmenteringen," siger analytiker fra IMS Research Chris Schreck i et interview.

Fragmentering udgør ifølge IMS Research et problem for udviklerne. Differentiering mellem de forskellige forgreninger af et styresystem, modificering af koden til hver version og at sikre, at brugerne får fat i den rigtige version af en applikation, er uoverkommelige forhindringer for mange udviklere.

Det begrænser derfor det potentielle marked for en applikation, når der er forskellige forgreninger af et styresystem, vurderer IMS Research. Problemet med fragmentering rækker længere end til udviklerne og omfatter også håndsætproducenterne og netværksoperatørerne. Prisen for at vedligeholde et styresystem stiger med hver variant, der skal understøttes.

Skal tøjles

Løsningen er dog muligvis på vej. Den fortsatte modning af Android forventes af IMS Research at nedsætte frekvensen for større opdateringer af platformen. Der er også spekulation, om Google vil adskille softwareopdateringerne fra teleselskaberne, og i stedet gøre brugerne i stand til at opgradere deres håndsæt direkte fra Android Marketplace. Det er dog stadig uklart, hvordan sådanne ændringer vil tøjle fragmenteringen af Android, mener IMS Research.

Et andet tilsyneladende overset problem er, at den Apache-licens, der bruges til at distribuere Android, ikke kræver, at licenstagerne bidrager med eventuelle modifikationer af platformen tilbage til Google. Dette kan være med til at opmuntre til innovation men er samtidig en "opskrift på fragmentering," mener IMS Research.

Selvom IMS Research forventer, at Android fortsat vinder betragtelige markedsandele, vil Google være nødt til at tøjle fragmenteringen for at undgå, at andre styresystemer såsom Symbian eller LiMo-platformen vinder frem som open source-alternativer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere