Artikel top billede

Dirtektør Hans Iakob Estrup fra Fujitsu er uforstående over for, at Enhedslisten hænger selskabet ud på hjemmesiden Multinasserne.dk.

Fujitsu-direktør forklarer nul-skat med dårlig drift

Direktøren fra Fujitsu afviser, at selskabet har spekuleret i skattefusk. Han siger, at den manglende skat skyldes dundrende underskud som et resultat af en elendig drift.

Hans Iakob Estrup, direktør i Fujitsu, dit selskab er nævnt i Frank Aaens undersøgelse over multinationale selskaber, der ikke betaler skat i Danmark. Hvordan har du det med det?

"Frank Aaens opgør med Fujitsu er fuldstændig grebet ud af den blå luft."

Hvordan kan Fujitsu undgå at betale skat i Danmark?

"Vi betaler tæt på 30 millioner kroner om måneden i A-skat på medarbejdernes løn. Det kan man jo ikke undlade."

Hvorfor har Fujitsu haft et skattemæssigt underskud i en årrække?

"De faktuelle forhold er, at der er to Fujitsu-selskaber, Fujitsu Siemens og Fujitsu Services. Hvis vi tager Fujitsu Services, så er det en serviceorganisation med kæmpeunderskud bygget op fra 2001/02 og op til min indsættelse som direktør i 2007. På det tidspunkt har Fujitsu haft nogle dundrende underskud på grund af rigtig dårlig drift, og i 2007 havde virksomheden ikke givet overskud i nær ved 10 år."

Hvordan kan det så være, at i perioden 2002 til 2008 har Fujitsu Services og Fujitsu Siemens/Fujitsu Technology Siemens sammenlagt angivet at have omkring tre millioner kroner til gode i skat, mens resultatet efter skat i samme periode ligger på godt 570 millioner kroner?

"Hele vores serviceorganisation Infocare bliver solgt fra Fujitsu Services i 2002/03, og senere kommer salg af andre virksomheder og bygninger, hvilket har givet indtægter på op mod 400 millioner kroner, og salg af virksomheder er jo ikke skattepligtige på samme måde som skattemæssige underskud - altså driften - som man kan trække fra."

"Vi havde i perioden 2003 til 2007 Told og Skat på besøg for at grave efter de samme ting, som Frank Aaen er ude på. De var igennem det hele, men de fandt ikke nogen anledning til videre undersøgelser."

Når du nu fortæller mig, at Fujitsu betaler den lovpligtige skat i Danmark. Hvad vil du så gøre ved, at Enhedslisten hænger Fujitsu ud på en hjemmeside med titlen Multinasserne.dk?

"Ja, jeg vil meget gerne i kontakt med Frank Aaen, så han kan redegøre for sine betragtninger. Det virker som politisk røg, og den slags har han jo gjort før."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere