MobilRuden giver mulighed for at få adgang til relevante informationer fra kommunen på mobiltelefonen.

Her får du informationer fra kommunen via din mobil

Rudersdal Kommune har vundet Digitaliseringsprisen for deres MobilRude-løsning, hvor borgerne får adgang til personligt relevante informationer direkte på mobilen.

"Den her anerkendelse viser, at vores MobilRude-løsning er interessant langt ud over Rudersdal Kommune. Jeg tror, lignende løsninger er noget, der vil brede sig til mange andre kommuner.

Sådan siger en stolt Jette Bondo, der er områdechef for Borgerservice og Digitalisering i Rudersdal Kommune.

Rudersdal Kommune har vundet Digitaliseringsprisen i kategorien Borgerprisen for sin MobilRude-løsning.

MobilRuden giver mulighed for at få adgang til relevante informationer fra kommunen direkte på mobilen via en mobilvenlig hjemmeside med et log-in.

For eksempel kan borgeren finde oplysninger om lån og reserveringer på bibliotekerne eller informationer fra folkeskolernes ForældreIntra.

Derudover deltager syv børnehuse i kommunen i et projekt med at levere information og billeder fra børnenes hverdag i institutionen til forældrene. På den måde kan forældrene se påmindelser om, at børnene skal have varmt tøj med eller se billeder fra dagens udflugt.

MobilRude-løsningen er en udløber af projektet MinRude, hvor borgerne i kommunen kan logge ind med digital signatur og finde alle de relevante informationer, der er til dem fra kommunen. Ideen er, at borgerne kun behøver at besøge et sted på nettet, når de vil finde informationer, der vedrører dem og deres familie, eller hvis de vil i kontakt med kommunen.

"Vi tror, det er rigtig rigtig vigtigt at nå borgerne på forskellige kanaler. Derfor lancerede vi MobilRuden, som præsenterer et udvalg af de informationer, borgeren kan finde på MinRude og giver mulighed for nem kontakt med kommunen. Mobil-løsningen gør det langt mere fleksibelt at tilgå, og gør at vi kan ramme flere borgere," siger Jette Bondo

Digital signatur er en begrænsning
MobilRuden har kørt i en måned nu, og der bliver løbende tilføjet flere muligheder for informationer til løsningen. Det betyder, at borgerne vil få adgang til mere og mere på mobiltelefonen, men der er dog nogle begrænsninger i forhold til at vise alt det, man kan på en computer.

"De nuværende digitale signatur kan vi ikke lægge ned på mobilen, så de informationer, der kræver digital signatur, kan borgerne kun tilgå på deres computere. Hvis det bliver muligt at benytte den nye digitale signatur på mobilen, giver det os nogle flere muligheder," siger Jette Bondo.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.