Artikel top billede

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen er åben over for alle teknologier. Hun lader markedet pege på fremtidens bredbåndsteknologier. Foto: Søren Hytting. (Foto: Søren Hytting)

Videnskabsministeren afviser at pege på netteknologi

Det bliver op til markedet at afgøre, hvilken teknologi Danmarks fremtidige teleinfrastruktur skal bestå af.

Regeringen er i disse dage ved at fastlægge sine ambitioner om Danmarks fremtidige bredbåndsinfrastruktur.

Og allerede nu er det klart, at regeringen undlader at pege på en bestemt teknologi til at imødekomme fremtidens behov for båndbredde. Det kom frem på en konference om fremtidens højhastighedssamfund i går eftermiddag.

"Udviklingen skal være markedsdrevet, og udviklingen skal være teknologineutral," fortæller videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen fra De Konservative.

Hun fremhæver videre, at regeringen er i gang med at komme med sit bud på, hvad de danske bredbåndsmål bliver. Højhastighedskomiteen foreslog 50 megabit til 80 procent af befolkningen i 2013, men Charlotte Sahl-Madsen ønsker ikke at konkretisere regeringens bud.

"I regeringen overvejer vi for tiden vores bud," siger hun.

Charlotte Sahl-Madsen tilføjer, at branchen må væbne sig med forventningens glæde.

Kritik fra Forbrugerrådet

Tidligere på året var Forbrugerrådet ude med kritik af Højhastighedskomiteen, fordi den ikke pegede på en konkret teknologi. Ifølge Forbrugerrådet er der kun én teknologi, der kan imødekomme fremtidens behov, og det er fiber, lyder det.

Charlotte Sahl-Madsen holder dog fast i, at fremtidens bredbåndsinfrastruktur skal være neutral. På spørgsmålet, om det ikke er "enerverende for fiber", svarer hun:

"Det kan ikke udelukkes."

Hun kommer dog gerne med nogle generelle udtalelser om de behov, som båndbredden skal kunne imødekomme.

"Ønsker vi øget digitalisering, så skal der være tilstrækkelig båndbredde til at bruge tjenesterne i det digitale Danmark," siger Charlotte Sahl-Madsen og fortsætter:

"Når vi taler om højhastighedssamfundet, så taler vi også om den digitale infrastruktur. Og den skal fortsat være blandt de bedste i verden. Danskerne skal kunne udnytte teknologien hjemme og på arbejdet."

Konferencen "Vækst og velfærd i et højhastighedssamfund" fandt sted i Dansk Design Center, hvor en stor del af it- og telebranchen var mødt frem foruden finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og videnskabsministeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere